Διεθνής Ημέρα Μουσείων η 18η Μαΐου 2022 και το Μουσείο Καζαντζάκη συμμετέχει στον εορτασμό που αφορά στα μουσεία και ευρύτερα στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, με θέμα «Η Δύναμη των Μουσείων» σε μια προσπάθεια ανάδειξης της δύναμης που έχουν τα μουσεία ως φορείς κοινωνικών αλλαγών.

Το Μουσείο Ν. Καζαντζάκη συμμετέχει ενεργά στους φετινούς εορτασμούς με δυο ανοιχτές και δωρεάν δράσεις. Συγκεκριμένα, το Σάββατο 21/5/2022 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του έργου προσβασιμότητας «Καζαντζάκης για όλους». Πρόκειται για τη βελτίωση προσβασιμότητας στο έργο του συγγραφέα και στο ομώνυμο Μουσείο, που χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού. Τη συγκεκριμένη ημέρα θα εγκαινιάσει τις νέες παρεμβάσεις στη Μόνιμη Έκθεσή του, παρεμβάσεις που περιλαμβάνουν έναν συνδυασμό απτικής διαδρομής με ηχητικό οδηγό, κείμενα σε μεγαλογράμματη και Braille γραφή, καθώς και ένα συμπεριληπτικό βίντεο. Κατά τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθεί δωρεάν ξενάγηση σε μέλη της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Κρήτης, καθώς και σε οποιονδήποτε άλλον/ην ενδιαφερόμενο/η δηλώσει συμμετοχή.

Την Κυριακή 22/5/2022 θα πραγματοποιηθεί οικογενειακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα ευαισθητοποίησης «Φτάσε όπου δε μπορείς, που αφορά στην ευαισθητοποίηση για γονείς με παιδιά ηλικίας 6 έως 11 ετών. Μέσα από τα αντικείμενα του Νίκου Καζαντζάκη και την απτική διαδρομή της Μόνιμης Έκθεσης του μουσείου, οι συμμετέχοντες θα «ανακαλύψουν» την οπτική αναπηρία και την προσβασιμότητα των ατόμων με προβλήματα όρασης στους μουσειακούς χώρους. Παράλληλα, κατά την ίδια τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων στις 18/5, όπως κάθε χρόνο, η είσοδος στη Μόνιμη Έκθεση θα είναι δωρεάν κατά τις ώρες λειτουργίας του μουσείου (9.00 - 17.00).

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ του Μ. Λαμπαθάκη

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ