Με ιδιαίτερη χαρά ο Δήμος Ηρακλείου ανακοινώνει σήμερα, 30 Ιουλίου «Παγκόσμια Ημέρα Φιλίας» ότι το Ηράκλειο αναδείχθηκε ως η φιλικότερη πόλη της Ελλάδας. 

Στην έρευνα που διενήργησε η εταιρεία δημοσκοπήσεων OnePoll έλαβε δείγμα από 2.000 ενήλικες από 6 διαφορετικές πόλεις σε όλη την Ελλάδα το χρονικό διάστημα από 5 έως 20  Μαΐου 2021. Η δημοσκόπηση κατένειμε τις πόλεις ανάλογα με τη φιλικότητα, θέτοντας στους συμμετέχοντες ερωτήσεις που αφορούσαν στην καλοσύνη, τη στήριξη και τη φροντίδα που δείχνουν στους άλλους.

Ιδιαίτερα σημαντικό ήταν το γεγονός ότι η έρευνα έλαβε υπόψη πόσο επηρέασε και επηρεάζει μέχρι σήμερα η πανδημία του covid 19  τις σχέσεις και το βαθμό κοινωνικότητας που αναπτύσσεται μεταξύ των ανθρώπων. 

Στο πλαίσιο αυτό το Ηράκλειο θα «αδελφοποιηθεί» με το φανταστικό νησί του «Σάντορ»  από την πετυχημένη και γνωστή σε όλο τον κόσμο και ειδικά στα παιδιά, τηλεοπτική σειρά «Τόμας το Τρενάκι» που για 75 χρόνια διδάσκει στους μικρούς της φίλους την αξία της φιλίας, του σεβασμού και της αλληλεγγύης.

Σήμερα στην κατάταξη μεταξύ των πιο φιλικών πόλεων συμπεριλαμβάνονται μαζί με το Ηράκλειο, η Οξφόρδη, το Σύδνεϋ, το Ώκλαντ, η Νάπολη, η Σμύρνη και η Κιέλτσε.

Ως επιστέγασμα της «αδελφοποίησης» θα παραδοθούν στο Δήμο Ηρακλείου για να διανεμηθούν σε Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς  παιχνίδια με τον Τόμας το Τρενάκι.

 

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ