Το ΕΣΡ ενέκρινε την δωρεάν μετάδοση του κοινωνικού μηνύματος «Γίνε Ανάδοχος Γονιός»

Τα παιδιά ανήκουν στις πλέον ευάλωτες ομάδες και γι’ αυτό το λόγο είναι καθήκον μας να τα προστατεύσουμε και να φροντίζουμε για τη βελτίωσης της ποιότητας ζωής τους.

Ο θεσμός της αναδοχής αποτελεί μια σημαντική εναλλακτική μορφή παιδικής προστασίας για τα παιδιά που, για μικρό ή μεγάλο χρονικό διάστημα, η βιολογική τους οικογένεια αδυνατεί να τους προσφέρει φροντίδα.

Στο πλαίσιο αυτό και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα του παιδιού η Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης, δημιούργησε τηλεοπτικό μήνυμα για το θεσμό της αναδοχής, το οποίο εγκρίθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) για δωρεάν μετάδοση.

Ως εκ τούτου, παρακαλούνται τα ΜΜΕ της χώρας να το μεταδώσουν σύμφωνα με την σχετική απόφαση, συμβάλλοντας στον κοινό στόχο.

Με δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης αναφέρθηκε στη σημασία του θεσμού: «Ως Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο  των πρωτοβουλιών μας, για την κοινωνική προστασία και την ενίσχυση ενός αποτελεσματικού συστήματος παιδικής προστασίας, δηλώνουμε πως ο θεσμός της αναδοχής δημιουργεί μια «κιβωτό». Ένα «κάστρο» προστασίας για τα παιδιά που η βιολογική τους οικογένεια δεν είναι σε θέση, για ένα μικρό ή μεγάλο χρονικό διάστημα, να τους διασφαλίσει την απαραίτητη φροντίδα. Η αναδοχή είναι μια πράξη ανθρωπιάς  και προσφοράς στην κοινωνία».

Στόχος του τηλεοπτικού μηνύματος είναι να υποστηρίξει την προσέλκυση υποψηφίων αναδόχων γονέων και την εξασφάλιση ενός κατάλληλου οικογενειακού περιβάλλοντος για τα παιδιά όλων των ηλικιών, για παιδιά με προβλήματα υγείας, παιδιά που η ζωή τους βρίσκεται σε κίνδυνο, παιδιά που φιλοξενούνται σε «Κλειστές» Δομές Κοινωνικής Φροντίδας.

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ