Το 11ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus +KA1 με τίτλο «CodingAllTogether» συμμετείχε στην τέταρτη συνάντηση του συγκεκριμένου προγράμματος που πραγματοποιήθηκε από τις 12 έως και τις 17 Δεκεμβρίου 2021 στο Σίσακ της Κροατίας.

   

Το σχολείο πήρε μέρος με έξι μαθητές της Γ΄τάξης και τις εκπαιδευτικούς ΑγριμάκηΑνεζίνη, ειδικότητας ΠΕ86 και Δαγαλάκη Αναστασία, ειδικότητας ΠΕ02.

Το πενθήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα διοργάνωσε το TechnicalSchool στο Σίσακ με τη συμμετοχή 36 μαθητών και εκπαιδευτικών από πέντε χώρες: την Κροατία, την Ελλάδα, τη Ρουμανία, τη Λιθουανία και την Τουρκία.

Σκοπός του προγράμματος «Coding all together» είναι η εκπαίδευση και εξοικείωση τόσο των μαθητών όσο και των εκπαιδευτικών στον προγραμματισμό.

   

Κατά τη διάρκεια της  συγκεκριμένης εκπαιδευτικής συνάντησης οι μαθητές μας παρουσίασαν 3 project, τα 2 εκ των οποίων αφορoύσαν στα συστήματα αρίθμησης  στην πληροφορική και τις μετατροπές μεταξύ τους και το τρίτο στην κατασκευή ενός παιχνιδιού Packman. Με αυτό τον τρόπο οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την αλγοριθμική προσέγγιση και τον προγραμματισμό, έννοιες απαραίτητες για την επίλυση προβλημάτων ανεξάρτητα με την προέλευση τους. Παράλληλα αντιλήφθηκαν τις δυνατότητες που παρέχει η ψηφιακή τεχνολογία, ενισχύθηκε η δημιουργικότητά, η κριτική σκέψη τους, η συνεργασία με μαθητές άλλων χωρών και πολιτισμών καθώς, επίσης, συνειδητοποίησαν ότι είναι ενεργά μέλη όχι μόνο της πατρίδας τους, της Ελλάδας αλλά και της σύγχρονης Ευρώπης.

 

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ