Τις εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης στο Γυμν. και το Λύκ. Αγ. Μύρωνα επιθεώρησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Επίσκεψη στο σχολικό συγκρότημα που φιλοξενεί το  Γυμνάσιο και το Λύκειο Αγίου Μύρωνα όπου πραγματοποιούνται εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου , πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης 4 Οκτωβρίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη.

   

Ο Δήμαρχος είχε την δυνατότητα να δει από κοντά τις εργασίες και να συνομιλήσει με τους διευθυντές και τους  καθηγητές των δυο σχολείων , με την πρόεδρο του συλλόγου γονέων του Γυμνασίου και  τους μαθητές και να ενημερωθεί από τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Μύρωνα Γιάννη Σηφάκη για τις ανάγκες  που υπάρχουν.

Στο κτίριο πραγματοποιούνται παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης και συγκεκριμένα, εφαρμογή εξωτερικής θερμομόνωσης του κελύφους, θερμομόνωση του δώματος και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ, αντικατάσταση του παλιού λέβητα με νέο σύγχρονο, τοποθέτηση νέων ενεργειακών εξωτερικών κουφωμάτων και νέων φωτιστικών σωμάτων ενεργειακής απόδοσης.

   

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εξέλιξη του έργου, σημειώνοντας πως «η Δημοτική Αρχή αφουγκραζόμενη τις σύγχρονες απαιτήσεις, υλοποιεί τον σχεδιασμό της με γνώμονα την ισόρροπη ανάπτυξη  καθώς πέρα από τις αντίστοιχες εργασίες που υλοποιούνται σε σχολεία της πόλης του Ηρακλείου , λαμβάνουν χώρα επισκευαστικές εργασίες στα σχολικά συγκροτήματα που βρίσκονται σε όλη την επικράτεια του Δήμου. Όπως τόνισε ο Δήμαρχος «με την ολοκλήρωση των εργασιών αυτών, πετυχαίνουμε τον στόχο για την εξοικονόμηση ενέργειας, την μείωση των λειτουργικών δαπανών του σχολείου καθώς και την μείωση εκπομπών ρυπογόνων αερίων».

 

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ