Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου με Πρόεδρο Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και Χρυσό Παραολυμπιονίκη  Γιώργο Καπελλάκη και τον Γενικό Γραμματέα Χρήστο Τζαμούση  είχε το πρωί της Δευτέρας 26 Σεπτεμβρίου, στο γραφείο του στη Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινό, παρουσία και του Αντιδημάρχου Αθλητισμού Κώστα Βαρδαβά.

Η συνάντηση είχε ως βασικό αντικείμενο το Παγκόσμιο Challenger Boccia που πρόκειται να διεξαχθεί το 2023 στο Ηράκλειο, στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο στα Δύο Αοράκια. 

Ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της ΕΠΕ τόνισαν στον Δήμαρχο ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική διοργάνωση, την πρώτη διεθνούς επιπέδου για Αθλητές με Αναπηρία που έρχεται στην χώρα μας μετά από πολλά χρόνια και αποτελεί επιτυχία το γεγονός ότι θα γίνει στο Ηράκλειο. Επιπλέον, επεσήμαναν ότι το Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου είναι μια από τις πλέον φιλικές και προσβάσιμες αθλητικές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα και ως εκ τούτου η πόλη μπορεί και πρέπει να διεκδικήσει και άλλες αντίστοιχες διοργανώσεις στο μέλλον.

Ο Πρόεδρος της ΕΠΕ ζήτησε ο Δήμος Ηρακλείου να αποτελέσει  χορηγό και συνδιοργανωτή του Παγκοσμίου Challenger Boccia, κάτι που ο Δήμαρχος αποδέχτηκε καθώς όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η προβολή της πόλης μέσα από σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις αποτελεί βασική στόχευση της αθλητικής πολιτικής μας, πόσο μάλλον που στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για αθλητισμό που αφορά σε Αθλητές με Αναπηρία, τον οποίο επίσης στηρίζουμε εμπράκτως».

Ο Πρόεδρος της ΕΠΕ ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την αποδοχή του αιτήματος καθώς και για την γενικότερη στήριξή του.

Το Παγκόσμιο Challenger Boccia είναι  προγραμματισμένο για τον Οκτώβριο του 2023 και αναμένεται να φέρει στο Ηράκλειο περισσότερους από 250 ανθρώπους (αθλητές, συνοδούς, διαιτητές κ.ά) από ολόκληρο τον κόσμο.

Στο τέλος της συνάντησης ο Δήμαρχος προσέφερε στον Πρόεδρο και στον Γενικό Γραμματέα της ΕΠΕ αναμνηστικά δώρα.

 

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ