Συναντήσεις του Περιφεριάρχη Κρήτης με τους πρέσβεις Λουξεμβούργου και Σερβίας

Με την Πρέσβη του Λουξεμβούργου συναντήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης

Με την πρέσβη του Λουξεμβούργου στην Ελλάδα Ελίζαμπεθ Καρντόσο (Elisabeth CΑRDOSO), συναντήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο Επίτιμος Πρόξενος του Λουξεμβούργου στην Κρήτη Γιώργος Αεράκης.

   

Ο Τουρισμός, ο πολιτισμός και το πολύπλευρο ενδιαφέρον για την Κρήτη των κατοίκων του Λουξεμβούργου ήταν στο επίκεντρο της συζήτησης. Όπως εξήγησε η Πρέσβης του Μεγάλου Δουκάτου, η Κρήτη αποτελεί ένα προορισμό με μεγάλο ενδιαφέρον που κερδίζει όλο και περισσότερους επισκέπτες από τη χώρα της. Παράλληλα εξέφρασε τον ενθουσιασμό και την ικανοποίησή της για το γεγονός πως οι φίλοι του Λουξεμβούργου στην Κρήτη είναι πολλοί και ιδιαίτερα δραστήριοι. 

Η κα Καρντόσο σημείωσε πως υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για κοινές δράσεις με αφορμή την 90ηεπέτειο από την έναρξη των διπλωματικών σχέσεων του Λουξεμβούργου και της Ελλάδας, με επίκεντρο τον πολιτισμό. 

Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης με τον Πρέσβη της Σερβίας στην Ελλάδα

   

Ο Πρέσβης της Σερβίας στην Ελλάδα Ντούσαν Σπασόγεβιτς (Dušan SPASOJEVIĆ) επισκέφθηκε σήμερα τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη. Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο Επίτιμος Πρόξενος της Σερβίας στην Κρήτη Νίκος Παπαδαντωνάκης.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα που αφορούν τον τουρισμό και τον πολιτισμό και τονίστηκε πως μεγαλώνει το τουριστικό ρεύμα προς την Κρήτη από πολίτες της Σερβίας. 

Στο πλαίσιο αυτό ο Πρέσβης της Σερβίας πρότεινε στον Περιφερειάρχη να είναι τιμώμενη Περιφέρεια η Κρήτη στην τουριστική έκθεση του Βελιγραδίου την άνοιξη του 2023. 

 

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ