Συναντήσεις του Ιάπωνα πρέσβυ στην Ελλάδα με Δήμαρχο Ηρακλείου και Περιφερειάρχη Κρήτης

Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης με τον Πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα

Ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα Γιασουνόρι Ναγκαγιάμα (Yasunori Nakayama) επισκέφθηκε σήμερα τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, στο πλαίσιο της παρουσίας του στην Κρήτη για την έκθεση αρχαίων έργων ιαπωνικής τέχνης από τις πολύτιμες συλλογές του Εθνικού Μουσείου του Τόκιο και άλλους πολιτιστικούς φορείς της Ιαπωνίας που εγκαινιάζεται αύριο το απόγευμα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.

Ο Πρέσβης της Ιαπωνίας εξέφρασε τον θαυμασμό του για τον Μινωικό Πολιτισμό, την ιστορία της Κρήτης και την επιθυμία του να υπάρξουν περαιτέρω συνεργασίες και πολιτιστική διασύνδεση με την Κρήτη, ενόψει των εορτασμών για την συμπλήρωση 125 ετών διπλωματικών σχέσεων «Ελλάδας – Ιαπωνίας» την επόμενη χρονιά (2024). 

   

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης επεσήμανε πως στρατηγική στόχευση για το νησί αποτελεί η εξωστρέφεια, η προώθηση και ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος του νησιού, με επίκεντρο την μακραίωνη ιστορία και τον πολιτισμό της Κρήτης. Ο Σταύρος Αρναουτάκης σημείωσε πως η Περιφέρεια Κρήτης υποστηρίζει με χαρά την περαιτέρω ανάπτυξη συνεργασιών τόσο στον πολιτισμό όσο και στον τουρισμό. 

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον Πρέσβη της Ιαπωνίας

   

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα Nakayama Yasunori, είχε το μεσημέρι της Πέμπτης 01 Ιουνίου στο γραφείο του στη Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου  Βασίλης Λαμπρινός. Τoν Πρέσβη συνόδευε ο Μορφωτικός Ακόλουθος της Πρεσβείας Ko Shiratori.

Ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα,  βρίσκεται στο Ηράκλειο με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης «Κειμήλια Ομορφιάς. Αρχαιολογικοί θησαυροί από την Ιαπωνία» η οποία φιλοξενείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου και περιέχει αρχαία έργα ιαπωνικής τέχνης από τις πολύτιμες συλλογές του Εθνικού Μουσείου του Τόκιο.

Στη διάρκεια της συνάντησης  συζητήθηκαν τρόποι διεύρυνσης της οικονομικής και πολιτισμικήςσυνεργασίας , ενώ ο Πρέσβης ενημέρωσε τον Δήμαρχο ότι το 2024  Ελλάδα και Ιαπωνία θα εορτάσουν τα 125 χρόνια των διπλωματικών τους σχέσεων  ως έτος “Πολιτισμού και Τουρισμού”   και εξεφρασε την επιθυμιά για διοργάνωση  στο Ηράκλειο κοινών εκδηλώσεων με σημείο αναφοράς τον τουρισμό.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Πρέσβη για την επίσκεψη και ευχήθηκε η συνεργασία  να ενισχυθεί περαιτέρω.

   

Στο τέλος της συνάντησης έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

 

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ