Συναντήσεις του Δημάρχου Ηρακλείου με τους πρέσβεις Λουξεμβούργου και Σερβίας

Με την πρέσβη του Λουξεμβούργου στην Ελλάδα Ελίζαμπεθ Καρντόσο (Elisabeth Cardoso), συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής 7 Οκτωβρίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ακόμη η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη καθώς και ο Επίτιμος Πρόξενος του Λουξεμβούργου στην Κρήτη Γιώργος Αεράκης.

Η κα Καρντόσο που πραγματοποιεί την πρώτη της επίσημη επίσκεψη στο Ηράκλειο εξέφρασε τον ενθουσιασμό της για τα μνημεία , την ιστορία και τον πολιτισμό του Ηρακλείου, ενώ έδειξε ενδιαφέρον να ενημερωθεί για τον τουρισμό καθώς όπως ανέφερε όλο και περισσότεροι πολίτες του Λουξεμβούργου επισκέπτονται  το Ηράκλειο χρόνο με το χρόνο . Τέλος η κα Καρντόσο με αφορμή την συμπλήρωση 90 χρόνων από την έναρξη των διπλωματικών σχέσεων με την Ελλάδα πρότεινε να γίνουν στο Ηράκλειο κοινές πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Στο τέλος της συνάντησης ο Δήμαρχος έδωσε στην Πρέσβη αναμνηστικά δώρα.

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον Πρέσβη της Σερβίας στην Ελλάδα

   

Με τον Πρέσβη της Σερβίας στην Ελλάδα Ντούσαν Σπασόγιεβιτς είχε συνάντηση ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, το μεσημέρι της Παρασκευής 7 Οκτωβρίου στο γραφείο του στη Λότζια .

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Επίτιμος Πρόξενος της Σερβίας στην Κρήτη Νίκος Παπαδαντωνάκης.

Στο πλαίσιο των άριστων σχέσεων του Ηρακλείου με την Σερβία συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Μάλιστα συμφωνήθηκε το προσεχές διάστημα να πραγματοποιηθεί επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δήμου Ηρακλείου στον Δήμο Τσουκάριτσα του Βελιγραδίου, με τον οποίο από το 2019 το Ηράκλειο έχει αδελφοποιηθεί. 

Στο τέλος της συνάντησης έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

 

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ