Επίσκεψη στην παλιά εθνική οδό Ρεθύμνου – Χανίων στο ύψος του Στρατοπέδου, πραγ-ματοποίησε σήμερα η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, στο πλαίσιο επί-βλεψης των εργασιών κατασκευής πεζοδρομίου, που εκτελούνται στο σημείο αυτό από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Ρεθύμνης.

Η κα Λιονή, που συνοδευόταν από την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Ρεθύμνης, κα Ελένη Ρανουτσάκη και τον Μηχανικό της Υπηρεσίας, κ. Γιώργο Κουγι-τάκη είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον εργολάβο του έργου για την πρόοδο των εργασιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εργολαβία, που χρηματοδοτείται με το ποσό των 280.000 Ευρώ από την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης περιλαμβάνει εργασίες κατασκευής πεζοδρομί-ου σε μήκος 800 μέτρων με αφετηρία την είσοδο του Στρατοπέδου έως το δρόμο προς την εκκλησία του Αγίου Αντωνίου, καθώς και τοποθέτηση φωτισμού στην μία πλευρά του δρόμου (ήδη από τον περασμένο χρόνο έχει τοποθετηθεί από την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης φωτισμός στην έτερη πλευρά του δρόμου).

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, δήλωσε σχετικά:

« Ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο για την πόλη μας, απαραίτητο για την οδική ασφάλεια των συμπολιτών και των επισκεπτών μας, οδεύει προς την ολοκλήρωσή του. Πριν από μερικούς μήνες η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης τοποθέτησε φωτισμό στο οδικό τμήμα έναντι του Στρατοπέδου και τώρα με συμπληρωματική χρηματοδότηση 280.000 Ευρώ τοποθετούμε φωτισμό και στην αντίθετη πλευρά του δρόμου μαζί με την κατασκευή πεζο-δρομίου σε μήκος 800 μέτρων, προκειμένου να δοθεί λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα, που έθετε σε κίνδυνο τη ζωή των πεζών και είχε γίνει αιτία να συμβούν αρκετά ατυχήματα, χωρίς ευτυχώς να θρηνήσουμε θύματα».

 

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ