Στην τελική ευθεία η οργάνωση διεξαγωγής της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας στο Ηράκλειο

Με στόχο την καλύτερη αρτιότερη και με ασφάλεια διεξαγωγή  της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας  στο Ηράκλειο την Πέμπτη 18 Απριλίου, στο πλαίσιο των Ολυμπιακών αγώνων «PARIS 2024», πραγματοποιήθηκαν σήμερα Τρίτη 26 Μαρτίου, συνεχείς συσκέψεις της Αντιδημαρχίας Αθλητισμού και του ΑΑΗ  ΑΕ ΟΤΑ με φορείς της πόλης και εκπροσώπους των σωμάτων ασφαλείας στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Ειδικότερα ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Γιάννης Τσαπάκης καθώς και η Αντιπρόεδρος του ΑΑΗ ΑΕ ΟΤΑ Άρια Χουρδάκη μαζί με στελέχη του οργανισμού υποδέχθηκαν τους αρμόδιους φορείς για μια συζήτηση - ενημέρωση που αφορούσε τη δημιουργία των καλύτερων συνθηκών διεξαγωγής της λαμπαδηδρομίας και της τελετής υποδοχής στην Πλατεία Αγ. Τίτου.

Συγκεκριμένα ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Γιάννης Τσαπάκης και η Αντιπρόεδρος του ΑΑΗ ΑΕ  Άρια Χουρδάκη είχαν μια γόνιμη και εποικοδομητική συνάντηση,  με τον Δ/ντή της Περιφερειακής Δ/νσης Κρήτης Μανόλη Καρτσωνάκη και το στέλεχος  Όμηρο Θεολογίτη, τη Σοφία  Τσαντηράκη Πρόξενο της Γαλλίας και τις κ.κ  Κοκοτσάκη και Δαμουλάκη σύμβουλο της Γαλλικής περιφέρειας Δασκάλων και πρόεδρο των καθηγητών Γαλλικών αντίστοιχα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζήτησαν διεξοδικά διάφορα θέματα που αφορούσαν την παρουσία μαθητών στην διαδρομή της Λαμπαδηδρομίας και στην τελετή υποδοχής και αναλύθηκε ο σχεδιασμός που υπάρχει κατά την παρουσία της Ολυμπιακής φλόγας στο Ηράκλειο.Η παρουσία μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας αποσκοπεί σ΄ ένα πρόγραμμα εμπλοκής των σχολείων κατά μήκος της διαδρομής για να υπάρξει μια εορταστική παρουσία αλλά και μια εκπαιδευτική δράση.

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε σύσκεψη και με τους εκπροσώπους των σωμάτων ασφαλείας της πόλης όπου συμμετείχαν αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας (Τροχαία κ.α), το  Κεντρικό Λιμεναρχείο και την Δημοτική Αστυνομία ούτως ώστε να συζητηθούν τα μέτρα ασφαλείας για την διαδρομή αλλά και το χώρο τελετής. Επίσης συσκέψεις πραγματοποιήθηκαν τόσο με τις ομάδες εθελοντισμού όσο και με Πολιτιστικούς Συλλόγους

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Γιάννης Τσαπάκης καθώς και η αντιπρόεδρος του αθλητικού φορέα Άρια Χουρδάκη αφού ευχαρίστησαν όλους τους συμμετέχοντες στις συσκέψεις ευχήθηκαν με τη βοήθεια όλων αυτή η μεγάλη γιορτή για την πόλη μας να διοργανωθεί και να διεξαχθεί με τον καλύτερο τρόπο από όλους τους φορείς ώστε το φιλόξενο Ηράκλειο να αποδείξει για μια ακόμη φορά ότι μπορεί να διοργανώσει μεγάλα διεθνή αθλητικά γεγονότα.

 

Φώτο: Η πρωθιέρεια Ξανθή Γεωργίου μεταλαμπαδεύει την φλόγα κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης της Ολυμπιακής φλόγας των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Πεκίνο 2022, στο Παναθηναϊκό στάδιο (ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ).

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ