Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 30 Ιουλίου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου υπό τον  Πρωθυπουργό της Ελλάδος Κυριάκο Μητσοτάκη, συμμετείχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν το εμβολιαστικό πρόγραμμα και η αναγκαιότητα να αυξηθεί η συμμετοχή του κόσμου σε αυτό.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο εμβολιασμών κατά της νόσου COVID -19 το οποίο υλοποιείται από το Υπουργείο Υγείας και την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, έχει  αναλάβει ήδη μια σειρά από πρωτοβουλίες:

- Προχώρησε στον εμβολιασμό περίπου 200 προσφύγων που διαβιούν στο Ηράκλειο και είναι ωφελούμενοι του Κέντρου Ένταξης Μεταναστών Δήμου Ηρακλείου, του  Προγράμματος ESTIA 2021 της Αναπτυξιακής Ηρακλείου, του προγράμματος ESTIA 2021 της Εκπαιδευτικής Αναπτυξιακής «Πλοηγός» και του προγράμματος HELIOS του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

- Συνεργάστηκε με την 7η ΥΠΕ για την λειτουργία κινητών μονάδων εμβολιασμού στις περιοχές του Αγίου Σύλλα, του Βενεράτου και του Προφήτη Ηλία.

- Διοργάνωσε δυο ενημερωτικές εκδηλώσεις, με την συμμετοχή διακεκριμένων καθηγητών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, οι οποίοι απάντησαν στις απορίες του κοινού σχετικά με τα εμβόλια και θα διοργανώσει κι άλλες, στις γειτονιές και στις κοινότητες του Δήμου.

       - Έκανε την παραγωγή βίντεο  με το οποίο προτρέπει τον κόσμο να εμβολιαστεί (https://bit.ly/3C05oKA).

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος σχετικά: «Ως Δήμος Ηρακλείου, πάντα σε συνεργασία με την 7η ΥΠΕ και τους αρμόδιους φορείς, έχουμε προχωρήσει σε διάφορες δράσεις προκειμένου να ενισχύσουμε τον ρυθμό των εμβολιασμών. Θα συνεχίσουμε προς την ίδια κατεύθυνση και τον Αύγουστο, ως οφείλουμε, καθώς τα εμβόλια αποτελούν το μόνο όπλο που έχουμε απέναντι στην πανδημία. Εμβολιαζόμαστε για τους εαυτούς μας και για τους άλλους».

 

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ