Την ένταξη του έργου «Πολιτιστικό Πάρκο Ανωγείων» στο πρόγραμμα Έργων της Περιφέρειας Κρήτης υπέγραψε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Το εν λόγω έργο, συνολικού προϋπολογισμού 4.045.000 ευρώ, αφορά την ανέγερση ενός κτιρίου και την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου με βασικό σκοπό να φιλοξενήσει σημαντικές λειτουργίες πολιτισμού, ιστορίας και εκπαίδευσης του Δήμου.

Στην μελέτη του έργου προβλέπεται και η σύνταξη μουσειολογικής μελέτης (καθώς προβλέπεται μουσειακός χώρος για την ιστορία των Ανωγείων) και στον ίδιο προϋπολογισμό προβλέπεται η προμήθεια εξοπλισμού και εφαρμογών για την λειτουργία του χώρου ως πολιτιστικού και ιστορικού πάρκου.

Ο δήμαρχος Ανωγείων ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Κρήτης για την ένταξη στο πρόγραμμα Έργων της Περιφέρειας Κρήτης. Αναφέρθηκε σε όσους υποστήριξαν την πρωτοβουλία και τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα επίκαιρο αφού αναφέρεται στα τρία ολοκαυτώματα που εντάσσουν τον τόπο στο δίκτυο μαρτυρικών πόλεων και χωριών «Ελληνικά Ολοκαυτώματα». Όπως ο ίδιος είπε, το έργο αφορά την κατασκευή ενός πολυχώρου όπου το εκθεσιακό του κομμάτι θα αναδεικνύει το πώς οι περιοχές της ορεινής Κρήτης κρατάνε πολύ ψηλά το αίσθημα της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας. «Με παράδειγμα το βαρύ τίμημα του ολοκαυτώματος των Ανωγείων», ανέφερε ο κ. Κεφαλογιάννης συμπληρώνοντας ότι στο έργο θα υπάρχει επίσης και ένας μεγάλος χώρος για την πραγματοποίηση συνεδρίων και άλλων δραστηριοτήτων.

«Είναι μία σημαντική στιγμή για τα Ανώγεια, παραμονές της επετείου του ολοκαυτώματος των Ανωγείων που θα τιμήσουμε στις 13 Αυγούστου. Η συγκεκριμένη υπογραφή έρχεται από τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη τον οποίο ευχαριστώ διότι στο μαραθώνιο αυτόν, τρέξαμε μαζί και έχουμε την ιδιαίτερη χαρά να έχουμε την πίστωση για την υλοποίηση ενός έργου, το οποίο έρχεται σαν φόρος τιμής των αγώνων κατά της ναζιστικής θηριωδίας». Όπως δήλωσε, επίσης ο δήμαρχος Ανωγείων, σε όλη αυτήν την προσπάθεια συνοδοιπόροι ήταν οι καταγόμενοι από τα Ανώγεια κοινοβουλευτικοί, όπως η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης και ο υφυπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης. Ευχαρίστησε επίσης «δύο σημαντικά στελέχη της κυβέρνησης, την υπουργό Πολιτισμού κα Μενδώνη και τον υπουργό κ. Γεωργιάδη που βοήθησαν στην όλη προσπάθεια αλλά και στην αγαστή συνεργασία της Περιφέρειας με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης και τελικά τα καταφέραμε και οδηγηθήκαμε σε αυτό το αποτέλεσμα».

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ