Παρουσιάστηκε η μελέτη για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων στη Ν. Κυδωνία

Στην τελική ευθεία μπαίνει το θέμα της αντιμετώπισης των κατολισθήσεων στην οδό Μαλινδρέτου της δημοτικής ενότητας Νέας Κυδωνίας καθώς στο δημαρχείο Χανίων παρουσιάστηκαν η μελέτη για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων στην περιοχή καθώς και η οριστική γεωτεχνική μελέτη.

Στο συγκεκριμένο σημείο όπου υπάρχουν πολλές κατοικίες είχαν συμβεί εκτεταμένες κατολισθήσεις από την κακοκαιρία του Φεβρουαρίου 2019, με αποτέλεσμα περιουσίες να βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα. Το πρόβλημα αντιμετωπίσθηκε προσωρινά, ενώ παράλληλα δρομολογήθηκε η εκπόνηση των μελετών για την μόνιμη λύση που σήμερα παρουσιάσθηκε.

Στην σπουδαιότητα του έργου αναφέρθηκε κατά την παρουσίαση των μελετών ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης. Όπως επεσήμανε, «πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο για την περιοχή, καθώς δίνει προτεραιότητα στην ασφάλεια και στην προσβασιμότητα των ιδιοκτησιών, που, λόγω των κατολισθήσεων, έχει καταστεί σχεδόν αδύνατη».

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Χανίων το έργο με την ολοκλήρωση του θα διασφαλίζει τους κατοίκους της περιοχής ωστόσο και οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να δείξουν συναίνεση, καθώς όπως τόνισε θα υπάρξει ανάγκη για παρεμβάσεις μέσα σε τμήματα ιδιοκτησιών.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της μελετητικής εταιρείας, Παναγής Τονιόλος, εξήγησε ότι το τεχνικό έργο θα περιλαμβάνει δυο σειρές τοίχων, ένα στα όρια των ιδιοκτησιών και ένα στον δρόμο, ενώ στο ενδιάμεσο θα υπάρχει ένα πρανές, που θα σταθεροποιηθεί.

Όπως είπε, «το κόστος του έργου ανέρχεται στα 850.000 ευρώ, ωστόσο θα λυθεί το ζήτημα των κατολισθήσεων δια παντός και με τις λιγότερο δυνατές επιπτώσεις», διευκρινίζοντας ότι δεν θα απαιτηθεί να γίνουν μεγάλες απαλλοτριώσεις ιδιοκτησίας.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ του Α. Νομικού

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ