Με ένα συγκλονιστικό βίντεο του Θοδωρή Παπαδουλάκη, η Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζει την προσπάθεια κοινωνικής αφύπνισης για τα τροχαία ατυχήματα και το αλκοόλ: «Ένας άντρας καθισμένος σε ένα τραπέζι, με ένα ποτήρι νερό μπροστά του. Ένα όμορφο κορίτσι σβήνει 8 κεράκια στην τούρτα γενεθλίων του. Οι μνήμες ξυπνούν, οι λέξεις δε χωρούν να περιγράψουν πώς σε μια στιγμή όλα μπορούν να αλλάξουν, όχι για μία αλλά για πολλές ζωές ταυτόχρονα. Και μετά, ούτε ένα ποτήρι νερό δε θα είναι πια το ίδιο…»

«Με το νέο αυτό βίντεο του Κρητικού σκηνοθέτη μπορούμε να πετύχουμε έστω μια σκέψη παραπάνω που ίσως εμποδίσει μια αλόγιστη πράξη, τότε θα έχουμε ήδη πετύχει πολλά», επισημαίνεται στο σχετικό δελτίο που εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας και υπενθυμίζεται ότι, «ζούμε σε μια χώρα που βρίσκεται στις χαμηλότερες θέσεις της κατάταξης που αφορά σοβαρούς τραυματισμούς και θανάτους από αυτοκινητιστικά ατυχήματα στην Ευρώπη. Παρόλα αυτά, εξακολουθούμε να διατηρούμε συνήθειες που συντηρούν αυτά τα αρνητικά στατιστικά».

Με αφορμή την έναρξη προβολής του βίντεο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα μέσα ενημέρωσης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Τοποθετούμε την πρόληψη στο επίκεντρο της λειτουργίας τη κοινωνικής μας πολιτικής, αναδεικνύοντας τον καθοριστικό ρόλο που έχει η υπεύθυνη και συνεχής ενημέρωση των πολιτών για ζητήματα ασφαλούς οδήγησης. Θεμελιώνουμε ένα ρεαλιστικό σχέδιο, μέσα από το οποίο επιδιώκουμε τη συνεργασία όλων των φορέων, προκειμένου από κοινού να δομήσουμε ένα αποτελεσματικό σχέδιο δράσης και ευαισθητοποίησης για τον περιορισμό των τροχαίων δυστυχημάτων εξ αιτίας της υπερβολής κατανάλωσης αλκοόλ».

Με το βίντεο αυτό η Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζει την ανάληψη δράσεων στο πλαίσιο της προσπάθειας που ξεκίνησε από το 2012 για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σχετικά με τις καταστρεπτικές συνέπειες της χρήσης αλκοόλ κατά την οδήγηση. Δείτε τη σχετική σελίδα εδώ

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ