Το Ηράκλειο και τα ''Δύο Αοράκια'' θα φιλοξενήσουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το θεσμό (την Κυριακή 17/2, 17:00), αποκλειστικά και μόνο με την παρουσία μαθητών και αθλητών στις κερκίδες, για εξαιρετικούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, όπως ανέφερε η ανακοίνωση. Στις δύο ομάδες έχουν δοθεί από 40 προσκλήσεις, ενώ ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία με την περσινή.

Συγκεκριμένα, στα «Δυο Αοράκια» του Ηρακλείου θα βρεθούν περίπου στα 2200 παιδιά, από 55 σχολεία του νησιού και πάνω από 1450 αθλητές και αθλήτριες μπάσκετ, σωματίων της Κρήτης έως και 15 χρονών. Μάλιστα, όπως και πέρυσι περίπου 320 συνοδοί θα τους συνοδεύσουν στο κλειστό ενώ όλοι οι φορείς (Δήμος - Περιφέρεια - ΕΚΑΣΚ) δηλώνουν έτοιμοι για ακόμα μια μεγάλη διοργάνωση στην πόλη. 

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Κυπέλλου Ελλάδας μία εκ των τριών διαιτητών του τελικού μεταξύ του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ (13/2, 17:00) θα είναι γυναίκα: Η Βάσω Τσαρούχα! Η Τσαρούχα θα είναι η τρίτη διαιτητής της αναμέτρησης μαζί με τους Καρακατατσούνη, Παπαπέτρου.

Όσον αφορά την ιστορία των δυο στο θεσμό, ο ΠΑΟΚ έχει κατακτήσει 3 κύπελλα, και καλείται φέτος να διεκδικήσει την κούπα μετα από 20 χρόνια, ενώ ο πολυνίκης του θεσμού, Παναθηναϊκός, έχει 18 στη… συλλογή του.

Πηγή:capitano.gr

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ