Μια σοβαρή προσπάθεια προσέγγισης και εξοικείωσης των Κρητικών με τα χειμερινά σπορ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η «Εβδομάδα Χιονιού» που θα πραγματοποιηθεί στον Ψηλορείτη από τις 11 έως τις 15 του μήνα.
   Μάλιστα, η εξοικείωση αυτή, ξεκινά από τα παιδιά, καθώς η «Εβδομάδα Χιονιού» (Snowkidz) είναι ένα πιλοτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε μαθητές και συγκεκριμένα σε μαθητές των Δημοτικών Σχολείων των Δήμων Μυλοποτάμου και Ανωγείων.

   
   Το πρόγραμμα είναι πιλοτικό και θα υλοποιηθεί από τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση, «Το Μαύρο Πρόβατο», της Εθνικής Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας με την στήριξη της Περιφέρειας, σε μια προσπάθεια που αποσκοπεί στη διάδοση και γνωριμία των μαθητών με το άθλημα του ορειβατικού σκι.

   
   Το σχετικό Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι το σλόγκαν της διεθνούς καμπάνιας της Διεθνούς Ομοσπονδία Χιονοδρομίας FIS (Federation International de Ski) είναι «Φέρτε τα παιδιά στο χιόνι» και με αυτό «προσκαλεί όλους τους μικρούς φίλους του κόσμου να μυηθούν σε αυτό το εξαίσιο σπορ και να το απολαύσουν με όλες τους τις αισθήσεις. Ο θεσμός ξεκίνησε το 2007 και βρήκε μεγάλη ανταπόκριση σε όλον τον κόσμο από τους φίλους του σκι».
   Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στο Λάκκο του Μυγερού και η Περιφέρεια, αναλαμβάνει τη δωρεάν μεταφορά των μαθητών και των συνοδών τους εκπαιδευτικών με πούλμαν.

   
   «Είναι ένα ετήσιο Φεστιβάλ Χιονιού για τα παιδιά που προσφέρει την ευκαιρία για απόδραση, αναζήτηση και Απόλαυση στο χιόνι για όλα τα παιδάκια. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα με στόχο τα παιδιά του Μυλοποτάμου και των Ανωγείων να έρθουν σε επαφή με το χιόνι που βρίσκεται δίπλα τους, να ανακαλύψουν και να απολαύσουν όλες τις δραστηριότητες που μπορούν ν’ αναπτυχθούν στον Ψηλορείτη. Το αποτέλεσμα της πρώτης πιλοτικής εφαρμογής θα μας δείξει αν μπορούμε στη συνέχεια να επεκτείνουμε το πρόγραμμα και σε άλλα σχολεία», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης κ. Γιάννης Παρασύρης, με αφορμή τη διεξαγωγή του προγράμματος.

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ