Τους εθελοντές και τις εθελοντικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στο Ηράκλειο, τίμησε ο Δήμος Ηρακλείου το απόγευμα της Κυριακής 5 Δεκεμβρίου, σε μια λιτή εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πειραματικό Θέατρο του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού.

   

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στον σύντομο χαιρετισμό του: «Δεν χρειάζονται πολλά λόγια παρά μονάχα μια λέξη: Ευχαριστούμε!

   

Ευχαριστούμε τους εθελοντές του Δήμου Ηρακλείου αλλά και όλες τις Εθελοντικές Ομάδες που δρουν στην πόλη μας, διότι με το έργο τους συνέβαλαν –και  εξακολουθούν να συμβάλλουν,  καθοριστικά– σε πολλές και ουσιαστικές δράσεις, πάντα με εξαιρετικά αποτελέσματα. Και συμβάλλουν επίσης καθοριστικά στην κοινωνική  συνοχή, πράγμα εξαιρετικά σημαντικό, ιδιαίτερα μέσα στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας. Αν έχουμε πετύχει στο Ηράκλειο ουδείς κάτοικος να νιώθει μόνος και αβοήθητος, τούτο οφείλεται και στην συνδρομή των εθελοντών μας. Ως Δήμος Ηρακλείου θα είμαστε δίπλα τους σε οτιδήποτε χρειαστούν, προκειμένου να συνεχίσουν απρόσκοπτα και με μεγαλύτερη ένταση τις δράσεις τους, πάντα για το καλό της κοινωνίας μας».

   

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου, σε συνεργασία του Δήμου με την «Ανακουφιστική Φροντίδα Κρήτης-Ζαχαρίας Κ. Μπαντουβάς-Cretan Palliative Care» και με την αιγίδα της Περιφέρεια Κρήτης και της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης και παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Αριστέα Πλεύρη, Στέλα Καλογεράκη – Αρχοντάκη, Ρένα Παπαδάκη – Σκαλίδη, Γιώργος Καραντινός, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Εθελοντισμού της Περιφέρειας Κρήτης Γεωργία Μηλάκη κ.ά.

   

Τον συντονισμό της εκδήλωσης για τον Δήμο Ηρακλείου επιμελήθηκε η συντονίστρια της Ομάδας Εθελοντών Πολιτισμού  κα Φεβρωνία Μακράκη  και για την «Ανακουφιστική Φροντίδα Κρήτης-Ζαχαρίας Κ. Μπαντουβάς» η  κα Αθηνά Ν. Σφακάκη-Κυριακάκη.

   

Πολύτιμη υπήρξε η βοήθεια των εθελοντικών ομάδων του Δήμου, τις όποιες εκπροσωπήσαν οι συντονίστριες τους  κα Ηλέκτρα Καργάκη (ομάδα τουρισμού), κα Εύα Βάμβουκα (Ομάδα Παιδείας) και κα Πελαγία Βελιγραδή (Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Περιβάλλοντος) καθώς και πολλά μέλη τους.

   

 

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ