Ο Αντιπ/χης Χανίων επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Πετρελαϊκής Έρευνας

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων και αρμόδιος για θέματα Ενέργειας της Περιφέρειας Κρήτης κ. Νικόλαος Καλογερής επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Πετρελαϊκής Έρευνας του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΠΕ/ΙΤΕ) στην Πολυτεχνειούπολη στο Ακρωτήρι. Ξεναγήθηκε στα Εργαστήρια από τον Διευθυντή του ΙΠΕ/ΙΤΕ καθηγητή κ. Νικόλαο Πασαδάκη και ακολούθησε εκτενής συζήτηση με το Διευθυντή και τους ερευνητές του Ινστιτούτου, Δρ. Εμμανουήλ Σταματάκη και Δρ. Σπυρίδωνα Μπέλα.

Ο κ. Καλογερής επεσήμανε τη σημασία της ανάπτυξης του ενεργειακού δυναμικού του νησιού στα πλαίσια της σημερινής περιόδου μετάβασης στις νέες μορφές ενέργειας (ΑΠΕ) και την ανάγκη οι διαφαινόμενες δυνατότητες εκμετάλλευσης φυσικού αερίου να υποστηρίξουν τη μετάβαση αυτή προς όφελος της χώρας.

Συζητήθηκαν επίσης τρόποι διεύρυνσης της συνεργασίας του ΙΠΕ/ΙΤΕ με την Περιφέρεια Κρήτης, στα πλαίσια της ήδη ενεργής προγραμματικής σύμβασης των δύο μερών, αλλά και εμβάθυνσής της με νέες θεματικές όπως η συνεργασία στα πλαίσια ευρωπαϊκών έργων, καθώς επίσης και με τοπικούς παραγωγικούς φορείς σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

 

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ