Νέος Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης εκλέχθηκε ο καθηγητής Πρώτης Βαθμίδας του Τμήματος Ιατρικής, της Ιατρικής Σχολής, Γεώργιος Κοντάκης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των πρυτανικών εκλογών που διεξήχθησαν χθες 20 Ιουλίου, μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας (σύστημα «ΖΕΥΣ»).

     

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα το ψηφοδέλτιό του καθηγητή κ. Κοντάκη συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία των έγκυρων ψήφων. Στο σύνολο των 446 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, η εφορευτική επιτροπή ανακοίνωσε, ότι βρέθηκαν 433 ψηφοδέλτια, 8 λευκά και 425 έγκυρα. Ο συνδυασμός του καθηγητή Γιώργου Κοντάκη έλαβε 269 ψήφους ενώ του πρώην πρύτανη Παναγιώτη Τσακαλίδη έλαβε 156 ψήφους. Όπως δήλωσε ο νέος Πρύτανης που ευχαρίστησε τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Κρήτης, υπήρξε πολύ μεγάλη συμμετοχή στην κορυφαία όπως τη χαρακτήρισε, δημοκρατική διαδικασία ανάδειξης της νέας Πρυτανικής Αρχής. «Η νέα Πρυτανική Αρχή, η ανάδειξη της, σηματοδοτεί το κοινό ενδιαφέρον και αγωνία για το μέλλον του Πανεπιστημίου μας. Αισθανόμαστε μεγάλο το βάρος της ευθύνης που μας αναθέσατε και δεσμευόμαστε να ανταποκριθούμε στην εμπιστοσύνη με την οποία μας περιβάλατε για να πραγματώσουμε τις προσδοκίες όλων, για ένα Πανεπιστήμιο πρότυπο στην εκπαίδευση, την έρευνα και τη σχέση του με την κοινωνία», δήλωσε ο νέος πρύτανης, καθηγητής Γεώργιος Μ. Κοντάκης.

Αναφορικά με τα αποτελέσματα των πρυτανικών εκλογών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, ο Κώστας Φωτάκης, πρώην αν. υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου και τέως πρόεδρος του ΙΤΕ, δήλωσε: «Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στη νέα πρυτανική αρχή που εξελέγη χτες στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, εγείροντας ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον. Το Πανεπιστήμιο κατέχει σπουδαία θέση τόσο στον τοπικό όσο και τον παγκόσμιο ακαδημαϊκό και ερευνητικό χάρτη. Είμαι σίγουρος πως με τη νέα ηγεσία θα μπορέσει να επιτύχει ακόμη υψηλότερες στοχεύσεις. Η σύνδεσή του με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, όπως και με τα άλλα ιδρύματα της Κρήτης, διασφαλίζει ανάπτυξη υψηλών προδιαγραφών για την Κρήτη και τη χώρα. Στον καθηγητή Γιώργο Κοντάκη και τα υπόλοιπα μέλη της νέας πρυτανικής αρχής εύχομαι ολόψυχα δύναμη και έμπνευση στα νέα τους καθήκοντα».

 

Φώτο: Facebook

ΑΠΕ-ΜΠΕ του Μ. Λαμπαθάκη

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ