Το μήνυμα της προστασίας του περιβάλλοντος έστειλαν σήμερα πολίτες-εθελοντές στα Χανιά που συμμετείχαν στη δράση του δημοτικού λιμενικού ταμείου «Προστατεύουμε αυτό, που αγαπάμε».

Περισσότεροι από εκατό εθελοντές και σαράντα δύτες, προχώρησαν σε καθαρισμό του βυθού στο κεντρικό τμήμα του Ενετικού Λιμανιού της πόλης μπροστά από τα Ενετικά Νεώρια και το παλιό Τελωνείο, ενώ στη δράση -που πραγματοποιήθηκε με την επίβλεψη του Λιμενικού Σώματος- συμμετείχαν και εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του δημοτικού λιμενικού ταμείου Μανώλης Κοτσιφάκης, «το Ενετικό Λιμάνι της πόλης αποτελεί σημείο ορόσημο για τον τόπο μας και πρέπει να είναι από τα καθαρότερα των Χανίων». Ο κ. Κοτσιφάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μεγάλη συμμετοχή στην προσπάθεια στην οποία, όπως είπε, συμμετείχαν περισσότεροι από 25 φορείς της πόλης.

Στο Ενετικό Λιμάνι βρέθηκε και ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, που παρακολούθησε την εθελοντική δράση εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη μεγάλη συμμετοχή εθελοντών στην πρόσκληση του δημοτικού λιμενικού ταμείου. Όπως επεσήμανε «υπήρξε πολύ μεγάλη συμμετοχή που στέλνει ένα θετικό και αισιόδοξο μήνυμα. Προετοιμαζόμαστε για την νέα τουριστική περίοδο και θέλουμε η εικόνα της πόλης μας να είναι η καλύτερη δυνατή».

Από το βυθό του λιμανιού οι δύτες ανέσυραν λάστιχα, πλαστικά, μεταλλικά αντικείμενα, μπαταρίες, ένα μεγάλο κομμάτι υδρορροής ακόμα και έναν αμφορέα που θα παραδοθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να διαπιστωθεί η προέλευσή του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ του Α. Νομικού

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
X
Απάντηση σε:
* Τα πεδία με αστερίσκο είναι υποχρεωτικά