Την Δημοτική Ακτή Καρτερού επισκέφθηκε το Σάββατο 16 Μαΐου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από την πρόεδρο της ΔΕΠΑΝΑΛ Ευαγγελία Σχοιναράκη και στελέχη  της Επιχείρησης, διαπίστωσε ότι υπήρξε μεγάλη προσέλευση κοινού, αλλά παράλληλα τηρούνται  όλα τα απαραίτητα  μέτρα ασφαλείας, τόσο από τους εργαζόμενους όσο και από τους λουόμενους.

Όπως δήλωσε σχετικά: «Χάρη δουλειά της διοίκησης και των εργαζομένων της ΔΕΠΑΝΑΛ, η Δημοτική Ακτή  Καρτερού άνοιξε για τον κόσμο που θέλει να απολαύσει το μπάνιο του  σε μια οργανωμένη παραλία.

Εμείς, ως Δήμος Ηρακλείου εφαρμόζουμε αυστηρά τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, ωστόσο είδα με ικανοποίηση ότι το ίδιο κάνουν και οι δημότες, όπως άλλωστε σε γενικές γραμμές έκαναν και όλο το προηγούμενο διάστημα, με αποτέλεσμα να είμαστε στα σημερινά, ικανοποιητικά επίπεδα, όσον αφορά στα κρούσματα του κορωνοϊού.

Τους ευχαριστώ για αυτό και είμαι αισιόδοξος ότι εφόσον συνεχίσουν έτσι, η Δημοτική Ακτή Καρτερού θα αποτελέσει και φέτος ένα τόπο συνάντησης και θερινής αναψυχής για τους Ηρακλειώτες».

Το ωράριο λειτουργίας της Δημοτικής Ακτής είναι από τις 08:00 έως τις 20:00 ενώ ο ναυαγοσώστης βρίσκεται στην θέση του  από τις 10:00 έως τις 18:00.

Υπενθυμίζεται ότι τα συνεργεία της ΔΕΠΑΝΑΛ εργάστηκαν εντατικά έτσι ώστε να καθαριστεί η παραλία και όλες οι εγκαταστάσεις, να γίνουν οι απαραίτητες συντηρήσεις, να τοποθετηθούν οι ομπρέλες στις προβλεπόμενες αποστάσεις (20 ομπρέλες με 40 ξαπλώστρες ανά στρέμμα), να υπάρχει πρόσβαση των πολιτών σε απολυμαντικά, κ.α., ενώ το κυλικείο της ακτής θα λειτουργήσει προσφέροντας όλα τα τυποποιημένα προϊόντα.

Χανιά: Παραλίες με πολύ κόσμο, αλλά χωρίς ξαπλώστρες και ομπρέλες

Παραλίες με πολύ κόσμο, αλλά χωρίς ομπρέλες και ξαπλώστρες, καθώς δεν έχουν πραγματοποιηθεί οι διαγωνισμοί για την εκμίσθωση των παραλιών σε ιδιώτες – επιχειρηματίες, συνθέτουν το σκηνικό στα Χανιά.

Οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν σε πολλές περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας «οδήγησαν» πολλούς στο να αναζητήσουν λίγη δροσιά, με την κίνηση να είναι ιδιαίτερα αυξημένη στις δημοφιλείς παραλίες της Νέας Χώρας, της Χρυσής Ακτής, των Αγίων Αποστόλων, του Γλάρου, του Σταλού και της Αγίας Μαρίνας.

Στις περισσότερες περιπτώσεις οι λουόμενοι κρατούν αποστάσεις, ενώ κλειστά είναι τα beach-bar, οι ιδιοκτήτες των οποίων προετοιμάζονται να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους, όταν δοθεί από του αρμοδίους το πράσινο φως για το άνοιγμα της εστίασης.

Ανοικτά,τηρώντας τα όσα προβλέπει η νομοθεσία είναι τα αναψυκτήρια, που ήδη έχει εκμισθώσει μέσω διαγωνισμού ο δήμος στις παραλίες Χρυσής Ακτής και Αγίων Αποστόλων.

Το πρωί αστυνομικοί του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων πραγματοποίησαν ελέγχους στην ανατολική παραλία της Σούγιας Σελίνου και απομάκρυναν περίπου 12 άτομα που έκαναν κάμπινγκ, καθώς από την νομοθεσία απαγορεύεται η ελεύθερη κατασκήνωση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ από τα Χανιά του Α. Νομικού

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
X
Απάντηση σε:
* Τα πεδία με αστερίσκο είναι υποχρεωτικά