Μέσα στο Φεβρουάριο αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι ερευνητικές εργασίες που γίνονται στο οικόπεδο στο οποίο πρόκειται να αναγερθεί το νέο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου. Αυτό δήλωσε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, οποίος επισκέφθηκε το χώρο εργασιών.

Οι ερευνητικές εργασίες αφορούν τομές που γίνονται στην εν λόγω οικοπεδική έκταση προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν αρχαιολογικά ευρήματα ή όχι. Μάλιστα, ο κύριος Κουκιαδάκης είπε ότι μετά από αυτές τις εργασίες, το επόμενο βήμα είναι η δημοπράτηση του έργου της ανέγερσης του Μεγάρου.

   

«Πιστεύω ότι μέσα στο Φεβρουάριο θα έχουμε ολοκληρώσει την ερευνητική προσπάθεια και ευχόμαστε όλοι να μην βρούμε κάτι που θα εμποδίσει την δημοπράτηση του έργου», είπε ο κύριος Κουκιαδάκης  και πρόσθεσε: «Ήδη το Υπουργείο Υποδομών που έχει αναλάβει την κατασκευή του έργου με Σύμπραξη του Δημοσίου με τον Ιδιωτικό Τομέα (σ.σ.ΣΔΙΤ),  έχει προσλάβει τοπογράφο μηχανικό που θα κάνει την ακριβή αποτύπωση, μπορεί και αυτή τη στιγμή να βρίσκονται στον «αέρα» -δεν το έχω δει από ότι όμως με έχει διαβεβαιώσει η αντίστοιχη γενική Διεύθυνση του Υπουργείου-οι διαγωνισμοί για την πρόσληψη χρηματοοικονομικού συμβούλου, νομικού συμβούλου και τεχνικού συμβούλου.  Αυτό είναι το πρώτο στάδιο για την οριστική δημοπράτηση του έργου».

«Είναι μία καλή εξέλιξη ότι μπήκε η αρχή και από το Υπουργείο, και μάλιστα μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι το Υπουργείο προσπαθεί να επισπεύσει τη δική μας προσπάθεια, εδώ μας καθυστέρησαν τα καιρικά φαινόμενα, αλλά ήδη έχουμε προχωρήσει σημαντικά», εκτίμησε ο Αντιπεριφερειάρχης, ο οποίος απεικονίζεται στην παραπάνω φωτογραφία σε στιγμιότυπο από τη σημερινή του επίσκεψη.  

Στο έργο, μαζί με τον κ. Κουκιαδάκη, βρέθηκε και η αρχιτέκτονας-μηχανικός της Περιφερειακής Ενότητας  Ηρακλείου κ. Ελένη Σταματάκη. Το οικόπεδο που θα ανεγερθεί το νέο Δικαστικό Μέγαρο, το οποίο,  να υπενθυμίσουμε βρίσκεται στη συμβολή της παραλιακής Λεωφόρου Νεάρχου με τη Λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως, είναι  συνολικά 17 στρεμμάτων και η προμελέτη προβλέπει κτιριακές εγκαταστάσεις στα 13 από αυτά τα στρέμματα .

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ