Για την επόμενη Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου διακόπηκε η εκδίκαση της υπόθεσης θανάτου της μικρής Μελίνας Παρασκάκη, τις παραμονές της Πρωτοχρονιάς του 2015, ύστερα από χειρουργική επέμβαση ρουτίνας στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο. Η διακοπή της δίκης και σε καμία περίπτωση αναβολή, όπως δήλωσε η συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορούμενης αναισθησιολόγου, οφείλεται στο ότι δήλωσαν κώλυμα δύο δικαστές, οι οποίοι αναπληρώνονται από έναν τρίτο δικαστή, ο οποίος δεν είχε πιθανά λάβει γνώση της υπόθεσης.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της οικογένειας της μικρής Μελίνας δήλωσε ότι είναι απόλυτα αποδεκτοί οι τεχνικοί νομικοί λόγοι που επέβαλαν την διακοπή της υπόθεσης, σημειώνοντας: «Η υποστήριξη της κατηγορίας, όσοι δηλαδή εκπροσωπούμε την οικογένεια της Μελίνας, δεν υπάρχει περίπτωση από πλευράς μας, στο μέτρο του δυνατού, να συναινέσουμε σε οποιαδήποτε μεθοδευμένη ή μη αναβολή - γιατί κάτι ακούστηκε ότι οι γιατροί εκείνη τη μέρα θα έχουν εφημερία. Προέχει το καθήκον και η υποχρέωση μαρτυρίας τους. Δεν θα συναινέσει η οικογένεια σε οποιοδήποτε αίτημα αναβολής μεθοδευμένο ή μη».

Η απόφαση για διακοπή της υπόθεσης προκάλεσε αναστάτωση στην οικογένεια Παρασκάκη που βρισκόταν στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ, της Ουρανίας Μωραίτη

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ