«Τη θλίψη της για την απώλεια των ανθρώπινων ζωών και τα συλλυπητήρια της στις οικογένειες τους», εξέφρασε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, μετά τη σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης, στο Ηράκλειο.

Όπως είπε η κ. Γεννηματά, «είμαστε το πρώτο κόμμα όπου βρέθηκε αμέσως με κλιμάκιο βουλευτών στις πληγείσες περιοχές, είμαστε στο πλευρό του Περιφερειάρχη, της Περιφέρειας, των Δήμων που δοκιμάζονται αυτή τη στιγμή και δίνουν το δικό τους αγώνα και των δημοτών».

  «Θα παρακολουθήσουμε στη Βουλή τις εξελίξεις με ερωτήσεις μας, με κοινοβουλευτικό έλεγχο γιατί δεν αρκεί το ότι κηρύχθηκε η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ήρθαν κάποια κονδύλια άμεσα. Είναι πολύ λίγα μπροστά στο πρόβλημα, είναι τεράστια η καταστροφή. Ευτυχώς βέβαια παρά την ένταση του φαινομένου δεν ζήσαμε εδώ στην Κρήτη αυτά που ζήσαμε στην Αττική. Ίσως γιατί εδώ υπάρχει και μια Περιφέρεια που λειτουργεί, που ξέρει τι σημαίνει πολιτική προστασία και έχει πολύ έμπειρα στελέχη τα οποία βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή μπροστά στη μάχη», σημείωσε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, προσθέτοντας πως «πρέπει να χαρακτηριστούν οι πληγέντες και πλημμυροπαθείς και πρέπει να υπάρξει ρύθμιση και με τις τράπεζες και με τα δάνεια τους. Δεν αρκούν οι φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές μονάχα για 6 μήνες».

Παράλληλα, επεσήμανε πως «η Περιφέρεια θα πρέπει να ενισχυθεί με ανθρώπινο δυναμικό και βεβαίως θα πρέπει να υπάρξει από την μεριά της κυβέρνησης ένας συντονιστής που θα συντονίζει όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες, οργανισμούς, υπουργεία. Γιατί είναι αδιανόητο να τρέχουν πανικόβλητοι οι κάτοικοι, οι δήμοι και η περιφέρεια να βρουν άκρη μοναχοί τους και όσο θα απομακρυνόμαστε από το γεγονός, ξέρετε τι γίνεται στην Ελλάδα, το είδαμε εξάλλου και στο Μάτι.

naftemporiki.gr

«Αυτή τη στιγμή οι άνθρωποι εκεί αγωνίζονται μόνοι τους, να μη ξεχαστεί λοιπόν η Κρήτη και εμείς θα φροντίσουμε πράγματι να μην ξεχαστεί η ευθύνη της πολιτείας απέναντι στους ανθρώπους που έχουν πληγεί», κατέληξε η κ. Γεννηματά.

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ