Επίσκεψη του υπουργού Παιδείας σε Ρέθυμνο και Μυλοπόταμο

Δυσπρόσιτα χαρακτηρίζονται όλα τα σχολεία των περιοχών του Κουλούκωνα και του Αγίου Μάμαντος στο, Μυλοπόταμο Ρεθύμνου, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στον δήμο, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη. Τον κ. Πιερρακάκη συνόδευσαν ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και βουλευτής Ρεθύμνου, Γιάννης Κεφαλογιάννης, καθώς και η υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στις επερχόμενες ευρωεκλογές Ελεωνόρα Μελέτη.

Ο υπουργός ανακοίνωσε στον δήμαρχο, Γεώργιο Κλάδο, ότι το υπουργείο Παιδείας εγκρίνει το αίτημα που είχε κατατεθεί μέσω σχετικού υπομνήματος για τον χαρακτηρισμό όλων των σχολείων των περιοχών του Κουλούκωνα και του Αγίου Μάμαντος ως δυσπρόσιτων. Αυτή η σημαντική απόφαση αναμένεται να αντιμετωπίσει το χρόνιο και έντονο πρόβλημα της μαθητικής διαρροής στην ευρύτερη ορεινή περιοχή του Μυλοποτάμου σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή.

«Η απόφαση για τον χαρακτηρισμό των σχολείων αυτών ως δυσπρόσιτα είναι ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στις απομακρυσμένες περιοχές. Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τη δημόσια εκπαίδευση και να μεριμνά για τις ανάγκες όλων των μαθητών, ανεξαρτήτως γεωγραφικής θέσης», ανέφερε ο κ. Πιερρακάκης.

Ο κ. Κεφαλογιάννης σημείωσε ότι «η στήριξη των σχολείων σε δυσπρόσιτες περιοχές αποτελεί άμεση προτεραιότητα. Στόχος είναι η βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης, η παροχή ίσων ευκαιριών για όλους τους μαθητές και η μείωση της διαρροής μαθητών από το σχολείο».

Από την πλευρά του, ο κ. Κλάδος εξέφρασε δημόσια ευχαριστίες προς τον υπουργό Παιδείας για την άμεση θετική ανταπόκριση στα αιτήματα του δήμου που για χρόνια παρέμεναν άλυτα, επισημαίνοντας πως ο χαρακτηρισμός των σχολείων ως δυσπρόσιτων θα λύσει πολλά προβλήματα, καθώς λόγω της υψηλής μοριοδότησης που θα λαμβάνουν οι καθηγητές τα σχολεία θα στελεχώνονται εγκαίρως χωρίς καθυστερήσεις. Επίσης, ευχαρίστησε τον κ. Κεφαλογιάννη για το συνεχές ενδιαφέρον και την αδιάκοπη υποστήριξη που επιδεικνύει στα ζητήματα του Δήμου Μυλοποτάμου. Τόνισε, δε, ότι κάθε φορά που ο υφυπουργός καλείται να συνδράμει, ανταποκρίνεται με ουσιαστικό τρόπο, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι στέκεται πάντα στο πλευρό των συμπολιτών του.

Συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κ. Πιερρακάκη στην Π.Ε.Ρ η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης

   

Ο  Υπουργός  Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Κυριάκος Πιερρακάκης μετέβη  χτες, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Ρέθυμνο, στην έδρα της Π.Ε. Ρεθύμνης όπου είχε συνάντηση εργασίας με την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή και θεσμικούς φορείς για μια σειρά εκπαιδευτικών ζητημάτων του Νομού.

 Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Υφυπουργός Άμυνας, κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης,   ο Πρύτανης του  Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Γεώργιος  Κοντάκης, ο Πρύτανης του ΕΛΜΕΠΑ κ. Νίκος  Κατσαράκης, ο  Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης. κ. Γεώργιος Κοσιώρης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Ρεθύμνης  (λόγω απουσίας του Δημάρχου) κ. Νεκτάριος Παπαδογιάννης, ο  Αντιδήμαρχος  Αθλητισμού Δήμου Ρεθύμνης  κ. Νίκος Προβιάς,  ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ρεθύμνης κ. Νίκος Αγριμάκης και οι Προϊστάμενοι των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ρεθύμνης, κ.κ. Λ. Καρβούνης και Μ. Μαραγκάκης αντίστοιχα.

Από την πλευρά του Δήμου Ρεθύμνης και του ΕΛΜΕΠΑ τέθηκε το ζήτημα της ανέγερσης των Πειραματικών σχολείων και της Σχολής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνολογιών του ΕΛΜΕΠΑ στα οικόπεδα, που έχει παραχωρήσει το Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Δήμο Ρεθύμνης μέσω ΣΔΙΤ. Από την πλευρά τους η Διοίκηση του Πανεπιστημίου Κρήτης  και η  Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, Μ. Λιονή,   με την ιδιότητά της και ως εξωτερικό μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Π.Κ. έθεσαν το ζήτημα της λειτουργίας της Σχολής Τουρισμού στο Ρέθυμνο, καθώς επίσης και της ίδρυσης και λειτουργίας ενός νέου τμήματος Κτηνιατρικής στο Π.Κ. λόγω της μεγάλης έλλειψης Κτηνιάτρων στον δημόσιο τομέα και κυρίως στην Κρήτη, όπου ο ένας εκ των πυλώνων ανάπτυξης είναι ο κτηνοτροφικός τομέας.

Μετά το τέλος της συνάντησης η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, δήλωσε τα εξής:

« Η συνάντηση που είχαμε σήμερα στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη με τη Διοίκηση του Πανεπιστημίου Κρήτης, του ΕΛΜΕΠΑ, το Δήμο Ρεθύμνης και τις φορείς της Εκπαίδευσης ήταν εξαιρετικά εποικοδομητική, καθώς τέθηκαν πολλά ζητήματα, που αφορούν στη σχολική στέγη και την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου.

Μας χαροποίησε ιδιαίτερα η εξαγγελία του Υπουργού για τον χαρακτηρισμό ως δυσπρόσιτων, των σχολείων της περιοχής του Μυλοποτάμου που θα έχει πολλαπλό όφελος και για την περιοχή και για τους εκπαιδευτικούς. Ζητήσαμε το ίδιο να γίνει και στα σχολεία του Αμαρίου διότι η περιοχή έχει περίπου τα ίδια χαρακτηριστικά – ορεινή και δυσπρόσιτη».

 

Φώτο: Facebook

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Μ. Λαμπαθάκης/Περιφέρεια Κρήτης

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ