Επίσκεψη του Ελβετού Πρέσβη στη Περιφέρεια Κρήτης

Ο Πρέσβης της Ελβετίας Olaf Kjelsen επισκέφθηκε σήμερα την Περιφέρεια Κρήτης όπου είχε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόξενος της Ελβετίας Jacques Baudevin και η Πρόξενος της Αυστρίας και εκπρόσωπος της Ελβετίας Μαρίτα Καράτζη.

   

Θέματα που αφορούν στην ενίσχυση των εμπορικών-οικονομικών σχέσεων, τον τουρισμό αλλά και τον πολιτισμό μεταξύ Κρήτης και Ελβετίας, συζητήθηκαν ανάμεσα στον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου και τον Ελβετό Πρέσβη. Ο κ. Συριγωνάκης ευχαρίστησε τον κ. Kjelsen για την επίσκεψη στη Περιφέρεια Κρήτης και στο τέλος της συνάντησης ανταλλάχθηκαν αναμνηστικά δώρα.

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με τον Πρέσβη της Ελβετίας

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Ελβετίας στην Ελλάδα Olaf Kjelsen, είχε το μεσημέρι της Παρασκευής 20 Μαΐου στο γραφείο του στη Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου  Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία του Προξένου της Ελβετίας Jacques Baudevin και  της επίτιμης Προξένου της Αυστρίας και εκπροσώπου της Πρεσβείας της Ελβετίας στην Κρήτη Μαρίτας Καράτζη.

   

Στη διάρκεια της εθιμοτυπικής συνάντησης συζητήθηκαν τρόποι διεύρυνσης της  συνεργασίας μεταξύ Κρήτης και Ελβετίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος όπως είναι ο τουρισμός και ο πολιτισμός. Ειδικότερα συζητήθηκαν τρόποι περαιτέρω αύξησης του τουριστικής κίνησης από την Ελβετία προς στην Κρήτη και αντίστροφα.

Ο Δήμαρχος και ο Πρέσβης από κοινού εξέφρασαν την πεποίθηση ότι θα επιβεβαιωθούν οι προσδοκίες για την αύξηση της τουριστικής κίνησης στην  Κρήτη την φετινή περίοδο, μετά τις δυσκολίες που προκάλεσε σε παγκόσμιο επίπεδο η πανδημία.

Τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο Πρέσβης εξέφρασαν την συμπαράστασή τους στον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας και ευχήθηκαν σύντομα να τελειώσει ο πόλεμος.  

   

Στο τέλος της συνάντησης έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

 

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ