Ενενήντα δύο εκατομμύρια ευρώ για τις ζημιές από τη θεομηνία

Ενενήντα δύο (92) περίπου εκατομμύρια ευρώ θα διαθέσει η κυβέρνηση για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις αλλεπάλληλες κακοκαιρίες που έπληξαν την δυτική Κρήτη.

Συγκεκριμένα, το ποσό που έχει εγκριθεί ανέρχεται στα 91.755.364 ευρώ και τα χρήματα αυτά έχουν ήδη πιστωθεί ανά περιοχή και φορέα κατανέμονται ως εξής:

-       3 εκατ. ευρώ στον Δήμο Μυλοπόταμου

-       2,5 + 4 εκατ. ευρώ στον Δήμο Καντάνου – Σελίνου

-       1,3 εκατ. ευρώ στον Δήμο Σφακίων

-       3 εκατ. ευρώ στον Δήμο Χανίων

-       32,7 εκατ. ευρώ στον Δήμο Πλατανιά

-       9,5 εκατ. ευρώ στον Δήμο Κισάμου

-       2 εκατ. ευρώ στον Δήμο Αποκορώνου

-       1,255 εκατ. ευρώ στον Δήμο Αγίου Βασιλείου

-       17,5 εκατ. ευρώ στην Περιφέρεια Κρήτης

-       15 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), ύστερα από τις ζημιές που σημειώθηκαν σε αυτόν από κατολισθήσεις.

Όλα τα παραπάνω έγιναν γνωστά με δελτίο που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, το οποίο αναφέρει επίσης ότι, η προαναφερθείσα χρηματοδότηση προέρχεται από το ίδιο Υπουργείο αλλά και το Οικονομίας και προέκυψε΄, «έπειτα από συνεργασία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Γιάννη Δραγασάκη, του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη και του Υφυπουργού Οικονομίας κ. Στάθη Γιαννακίδη.  

Η ανατολική Κρήτη

Όσον αφορά στις καταστροφές από την  πρόσφατη θεομηνία της 6ης  Απριλίου, το ίδιο δελτίο Τύπου αναφέρει ότι υπήρξε επικοινωνία και συνεργασία του Υπουργού Υποδομών με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, όσο και με τον Δήμαρχο Σητείας κ. Θοδωρή Πατεράκη, τον Δήμαρχο Ιεράπετρας κ. Θεοδόση Καλαντζάκη, τον Δήμαρχο Βιάννου κ. Παύλο Μπαριτάκη και τον Δήμαρχο Φαιστού κ. Γιώργο Αρμουτάκη προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ζημιές με την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών.

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ