Έναρξη λειτουργίας Κέντρου Πρόληψης και Φροντίδας για κλιμακτήριο-εμμηνόπαυση

Ξεκίνησε τη λειτουργία του, στο Κέντρο Υγείας Ηρακλείου, το Κέντρο Πρόληψης και Φροντίδας για κλιμακτήριο-εμμηνόπαυση, στο πλαίσιο αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών που έχει τεθεί από την 7η ΥΠΕ Κρήτης. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΥΠΕ, η δημιουργία του εξειδικευμένου Κέντρου Πρόληψης και Φροντίδας κλιμακτηρίου-εμμηνόπαυσης σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας είναι κομβικής σημασίας για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των συνεπειών ενός χρονικού ορόσημου στην υγεία της γυναίκας, που συχνά σηματοδοτεί την έναρξη μίας σειράς μακροχρόνιων παθήσεων.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες του Κέντρου περιλαμβάνουν προγραμματισμένες ενημερώσεις για τα συμπτώματα και τις παθήσεις που σχετίζονται με την εμμηνόπαυση, κλινικό και εργαστηριακό έλεγχο για την εκτίμηση του ατομικού κινδύνου της κάθε γυναίκας για αυτά τα νοσήματα, αλλά και ηλεκτρονικό φάκελο με το ιατρικό ιστορικό κάθε γυναίκας, προσβάσιμο από όλους τους εμπλεκόμενους επαγγελματίες, με σκοπό τη μακροχρόνια συντονισμένη παρακολούθησή της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στο Κέντρο Πρόληψης και Φροντίδας για κλιμακτήριο-εμμηνόπαυση του Κέντρου Υγείας Ηρακλείου απασχολούνται ένας γυναικολόγος, τρεις μαίες, μία διατροφολόγος, ένας ορθοπεδικός και μία καρδιολόγος.

Οι γυναίκες που επιθυμούν να κάνουν χρήση των υπηρεσιών του Κέντρου Πρόληψης και Φροντίδας για κλιμακτήριο-εμμηνόπαυση του Κέντρου Υγείας Ηρακλείου μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 2810-719288 και 2810-719160 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ, της Ουρανίας Μωραίτη

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ