Ο σχεδιασμός κοινών δράσεων για την ενίσχυση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στην Κρήτη είναι ο σκοπός της συνεργασίας του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και του Πανεπιστημίου Κρήτης, η οποία επισημοποιήθηκε από το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν τη Δευτέρα (4/3), ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου κ. Οδυσσέας Ζώρας.

Η  συνεργασία των δύο φορέων στο πλαίσιο λειτουργίας του κέντρου  Hub to Business (H2B HUB) που έχει συστήσει το Επιμελητήριο. Όπως έγινε γνωστό από το Γραφείο Τύπου του Επιμελητηρίου, «η συνεργασία αποσκοπεί στην παροχή ευνοϊκών συνθηκών για τη δημιουργία νέων καινοτόμων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων μέσω μεταφοράς τεχνογνωσίας, παροχής καθοδήγησης προς την υλοποίηση επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, δράσεων εκπαίδευσης και κατάρτισης νέων και εν δυνάμει επιχειρηματιών, εισαγωγής της επιχειρηματικής κουλτούρας στην εκπαίδευση, καθώς και διεξαγωγής διαγωνισμών και βραβεύσεων».

   Όπως επίσης αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου, «Η υπογραφή του Μνημονίου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εκδήλωσης του Πανεπιστημίου Κρήτης σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ηρακλείου και την Περιφέρεια Κρήτης με τίτλο “Ο ρόλος του Πανεπιστηµίου Κρήτης στη Βιώσιµη Ανάπτυξη και η Υπεύθυνη Επιχειρηµατικότητα στην Κρήτη: Τουρισµός – Αγροδιατροφή”.

Ο χώρος ανάπτυξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας του Hub to Business (H2B HUB) του Επιμελητηρίου Ηρακλείου δημιουργήθηκε από μία ομάδα νέων ερευνητών και επιχειρηματιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με όραμα την αλλαγή κουλτούρας συνεργασίας σύμφωνα με το σύγχρονο, διεθνές περιβάλλον.

Έχουν προηγηθεί οι  υπογραφές αντίστοιχων μνημονίων συνεργασίας του H2B HUB  με το ΙΤΕ και το ΤΕΙ Κρήτης στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας του με διακεκριμένους επιστημονικούς φορείς της Κρήτης  για την προώθηση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας».

diazomaportal.com Admin

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ