Συλλαλητήριο κατά του πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία, για την Τετάρτη 13 Μαΐου στη 1.00 μμ, στο δημαρχείο Ρεθύμνου, διοργανώνει η τοπική ΕΛΜΕ.

Όπως αναφέρει η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου Δέσποινα Νικολάου «πρόκειται για αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία το οποίο πρέπει να αποσυρθεί άμεσα, δεδομένου ότι αποφασίστηκε χωρίς διάλογο το άνοιγμα των σχολείων, χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής μαθητών και εκπαιδευτικών, ενώ παράλληλα η κυβέρνηση ψήφισε αιφνιδιαστικά εκπρόθεσμη τροπολογία για την ζωντανή μετάδοση του μαθήματος, παραβιάζοντας τα προσωπικά δεδομένα ανηλίκων μαθητών και εκπαιδευτικών καθώς και τις αρχές που διέπουν την ίδια την παιδαγωγική διαδικασία».

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου διεκδικεί πέρα τη απόσυρσης του πολυνομοσχεδίου, να μην εφαρμοστεί η τροπολογία της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως για live μετάδοση του μαθήματος, τονίζοντας πως: «Οι εκπαιδευτικοί δεν πρόκειται να εκθέσουμε ούτε τους μαθητές μας, ούτε εμάς τους ίδιους σε αυτόν τον κίνδυνο, θα προστατεύσουμε τη διαδικασία της διδασκαλίας. Αυτή η ρύθμιση ανοίγει επικίνδυνους δρόμους για την ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία. Δεν πατάει σε κανένα παιδαγωγικό κριτήριο και παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών».

Επίσης οι καθηγητές ζητούν να ληφθούν άμεσα ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλα τα σχολεία καθώς επίσης να αυξηθεί η χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Σύμφωνα με την κ. Νικολάου στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο θα παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, όπως μάσκες κ.ά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ του Μ. Λαμπαθάκη

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
X
Απάντηση σε:
* Τα πεδία με αστερίσκο είναι υποχρεωτικά