Εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

Κυριακή 22 Μαΐου 2022

Ι. ΓΕΝΙΚΑ

– Γενικός σημαιοστολισμός από 8ης πρωινής ώρας μέχρι τη δύση του

ηλίου της 22ης Μαΐου 2022.

– Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 22ης Μαΐου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

ΙΙ. ΕΙΔΙΚΑ

ΩΡΑ  8:00 Επίσημη έπαρση Σημαίας στο μνημείο Ποντιακού Ελληνισμού.
(Παρκάκι στη συμβολή της Λ. Κνωσσού και Ιωνίας).

ΩΡΑ 10:30 Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Μηνά.

Προσέλευση επισήμων και Αρχών.

Στην επίσημη Δοξολογία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης    κ.κ. Ευγένιος.  Για το ιστορικό των δραματικών ημερών θα μιλήσει η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου: «Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Ν. Ηρακλείου»  κ. Τσαγκαράκη Αντωνία.

ΩΡΑ 11:00 Τελετή στο μνημείο Ποντιακού Ελληνισμού.
(Παρκάκι στη συμβολή της Λ. Κνωσσού και Ιωνίας).

Προσέλευση επισήμων και Αρχών στο χώρο του μνημείου.

Επιμνημόσυνη δέηση. Κατάθεση στεφάνων από τους:

-Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης,

-Εκπροσώπους της Βουλής των Ελλήνων, Βουλευτές Π.Ε. Ηρακλείου,   Ευρωβουλευτές

-Περιφερειάρχη Κρήτης

-Δήμαρχο Ηρακλείου

-Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης

-Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Ηρακλείου

-Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου

-Εκπρόσωπο του Λιμενικού Σώματος

-Εκπρόσωπο του Πυροσβεστικού Σώματος

-Πρόεδρος Π.Ε.Δ. Κρήτης

-Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης

-Πρύτανη του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου

-Πρόεδρο της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης

-Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης

-Πολιτικά κόμματα που εκπροσωπούνται στο Εθνικό και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

-Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ν. Ηρακλείου-Ν. Λασιθίου

-Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Πολεμικής Αεροπορίας

-Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού

-Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών

-Σύνδεσμο Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας

-Σύλλογο Αποστράτων Λ.Σ Κρήτης και Δωδεκανήσου

-Αναπηρικές Οργανώσεις

-Εφεδροπολεμικές Οργανώσεις

-Αντιστασιακές Οργανώσεις που εδρεύουν στη Π.Ε. Ηρακλείου

-Πρόεδροι Συλλόγων – Σωματείων

Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των νεκρών. Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Παρακαλούμε, όσους από τους παραπάνω επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι, να ενημερώσουν για την κατάθεση μέχρι την Παρασκευή 20 Μαΐου 2022 την κ. Μαυριτσάκη Ειρήνη στο τηλέφωνο 2813400374 (Ώρες επικοινωνίας: 08.00-14.30)

ΩΡΑ 19:30 Επίσημη υποστολή Σημαίας στο μνημείο Ποντιακού Ελληνισμού.
(Παρκάκι στη συμβολή Λ. Κνωσσού και Ιωνίας).

Στις παραπάνω εκδηλώσεις καλούνται να παρευρεθούν:

Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος, ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, οι Βουλευτές, οι Ευρωβουλευτές, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου, η Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, ο Πρόεδρος και ο Εισαγγελέας Εφετών Ανατολικής Κρήτης, ο Πρόεδρος και ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηρακλείου, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Ηρακλείου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου, ο Περιφερειακός Διοικητής Λιμενικού Σώματος, ο Λιμενάρχης Ηρακλείου, ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρήτης, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Ηρακλείου, ο Πρόεδρος Π.Ε.Δ. Κρήτης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο Πρύτανης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, ο Πρόεδρος της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Αντιδήμαρχοι, οι Δήμαρχοι της Π.Ε. Ηρακλείου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, τα πολιτικά κόμματα, οι πρώην Υπουργοί  πολιτικών και υπηρεσιακών Κυβερνήσεων Κοινοβουλευτικών Περιόδων, οι πρώην Ευρωβουλευτές και Βουλευτές, οι πρώην Νομάρχες και Δήμαρχοι Ηρακλείου, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Πρωτοδικείου, η Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, Πρωτοδίκες, Πρωτοδίκες Διοικητικού Πρωτοδικείου, ο Γενικός Διευθυντής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, οι Γενικοί Διευθυντές της Περιφέρειας Κρήτης,  ο Διευθυντής Α΄ βάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, ο Διευθυντής Β΄ βάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, οι Προϊστάμενοι Δημόσιων Υπηρεσιών, Προϊστάμενοι Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμών, Τραπεζών, οι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού Σώματος σε ενεργή υπηρεσία ή αποστρατεία με στολή κατά την ιεραρχική τάξη, ο Περιφερειάρχης Ε.Ε.Σ., Εκπρόσωποι Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών του Στρατού, της Αεροπορίας, του Ναυτικού, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού Σώματος, των Αναπηρικών και Αντιστασιακών  Οργανώσεων, των Εφεδροπολεμικών Οργανώσεων, οι Πρόξενοι, Περιφερειακοί Έφοροι Προσκόπων και Ελληνικού Οδηγισμού, Πρόεδροι Επιμελητηρίων, Πρόεδροι Επαγγελματικών Οργανώσεων, Πρόεδροι Ομοσπονδιών και Εργατικών Οργανώσεων, Πρόεδροι Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών, οι Πρόεδροι άλλων Σωματείων και Συλλόγων, τα Μ.Μ.Ε. και οι πολίτες.

Σας ενημερώνουμε ότι οι προαναφερόμενες εκδηλώσεις θα διεξαχθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις σχετικά με τον κορωνοϊό COVID 19 και θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

 

Φώτο: Aρχείου

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ