Βιοϊατρικό εξοπλισμό και μέσα ατομικής προστασίας για την ενίσχυση της λειτουργίας των κλινικών Covid-19 και την επαύξηση της προστασίας και της ασφάλειας των επαγγελματιών υγείας, παρέδωσε σήμερα η Περιφέρεια Κρήτης στην διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας του νησιού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Κρήτης, παραδόθηκαν έξι συσκευές παροχής αναπνευστικής υποστήριξης με υψηλή ροή, 450 ολόσωμες στολές ατομικής προστασίας και 2.100 μάσκες υψηλής προστασίας, τύπου FFP2, που είχε λάβει η Περιφέρεια Κρήτης ως δωρεά από την επαρχιακή κυβέρνηση της Χαϊνάν της Κίνας.

Όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, Λάμπρος Βαμβακάς, «η Περιφέρεια Κρήτης βρίσκεται στην πρώτη γραμμή στη μάχη κατά του κορονοϊού και συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα τις δομές υγείας του νησιού ως προς την ενίσχυση της ετοιμότητάς τους και την αύξηση του βαθμού ανταπόκρισής τους στις επείγουσες ιατρικές ανάγκες και συνθήκες της πανδημίας που απαιτούν υψηλού επιπέδου βιοϊατρικό εξοπλισμό και υψηλής ποιότητας μέσα ατομικής προστασίας. Σ' αυτό το πλαίσιο, παραδώσαμε σήμερα στην 7η ΥΠΕ έξι συσκευές παροχής αναπνευστικής υποστήριξης που κρίνονται ιδιαιτέρως σημαντικές για την επιτέλεση του έργου των κλινικών Covid-19 της Κρήτης, καθώς και μέσα ατομικής προστασίας για τη θωράκιση των επαγγελματιών υγείας και την προστασία της δημόσιας Υγείας». Σύμφωνα με τον κ. Βαμβακά το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να παραδοθεί στην 7η ΥΠΕ και άλλος βιοϊατρικός εξοπλισμός για την ενίσχυση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων της Κρήτης.

Από την πλευρά της, η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη ανέφερε: «Είναι ακόμα μια σημαντική δωρεά υγειονομικού υλικού από την Περιφέρεια Κρήτης για τις νοσοκομειακές δομές της Κρήτης. Η συνεισφορά της Περιφέρειας είναι σημαντική και προϊόν της καλής συνεργασίας που έχουμε. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον περιφερειάρχη, Σταύρο Αρναουτάκη, αλλά και όλο το περιφερειακό συμβούλιο γιατί όλους αυτούς τους μήνες της πανδημίας στέκονται δίπλα στην Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης και στο υπουργείο Υγείας και στην προσπάθεια που καθολικά γίνεται από όλους τους συναρμόδιους φορείς».

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ του Α. Νομικού

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ