Το χρονοδιάγραμμα ενεργειών που έχουν γίνει για την αποκατάσταση ζημιών στα Χανιά και κυρίως στην τουριστική περιοχή του Δήμου Πλατανιά συζητήθηκε σε ενημερωτική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αντιπεριφέρεια Χανίων, παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη και με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Απόστολου Βουλγαράκη, του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος κ. Νίκου Καλογερή, του Δημάρχου Πλατανιά κ. Γιάννη Μαλανδράκη και εκπροσώπων φορέων του τουρισμού.

Κατά τη συνάντηση έγινε ενημέρωση για την πλήρη αποκατάσταση της γέφυρας του Ιάρδανου στην Παλαιά Εθνική Οδό στον Πλατανιά. Ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι ολοκληρώνεται άμεσα η μελέτη. Υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι και αμέσως μετά, ο εργολάβος που θα αναδειχθεί μεταξύ των λιγοστών που έχουν τη δυνατότητα να υλοποιήσουν το έργο, θα δουλεύει σε διπλές βραδιές καθώς και τα Σαββατοκύριακα προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο το συντομότερο δυνατό.

Παράλληλα αναφέρθηκε στις επικοινωνίες που έχουν γίνει με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κύριο Αποστολάκη τόσο από τον ίδιο, όσο κι από τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων και το Δήμαρχο Πλατανιά για τη γέφυρα στον Αλικιανό.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Αρναουτάκης, σήμερα το πρωί επρόκειτο να έρθει στα Χανιά ο αρμόδιος ταξίαρχος προκειμένου να επισκεφτεί την γέφυρα του Κερίτη και να δει από κοντά τα σημεία που θα υποδειχθούν από τις τοπικές αρχές για την προσωρινή γεφύρωση, δεδομένου ότι έχουν αποκοπεί αρκετές περιοχές.

Τα άλλα θέματα της συνάντησης

Συγχρόνως και την αποκατάσταση της Παλαιάς Εθνικής, για την οποία «ο Περιφερειάρχης επεσήμανε πως το κομμάτι προτεραιότητας είναι το τμήμα Σταλός - Αγία Μαρίνα και τα κομμάτια στον Πλατανιά, ανταποκρινόμενος και σε παλαιότερο αίτημα μας, καθώς και σημειακές παρεμβάσεις στο Κολυμπάρι προκειμένου να αποκατασταθεί ο ασφαλτοτάπητας και αυτό μπορεί να γίνει το επόμενο διάστημα με τις διαδικασίες του κατεπείγοντος που προβλέπει ο νόμος», ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης, ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη για την ανταπόκριση στο αίτημα για την διεξαγωγή της συνάντησης. 

Παράλληλα, στην ενημερωτική συνάντηση έγινε εκτενής συζήτηση σε σχέση με τους κάθετους άξονες και την εξυπηρέτηση των περιοχών του νομό Χανίων, Όπως τα τμήματα Φουρνές - Λάκοι - Ομαλός - Φαράγγι Σαμαριάς καθώς και το κομμάτι Σκινές - Χλιαρό - Πρασές - Σέμπρωνας - Σούγια για το οποίο ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης ενημέρωσε ότι περιμένει τα τεχνικά δελτία από το υπουργείο υποδομών προκειμένου να ξεκινήσουν οι αποκαταστάσεις.

Συζητήθηκε επίσης το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν οι αποκαταστάσεις με τις χρηματοδοτήσεις που έχουν διατεθεί, και συμφωνήθηκε πως για τα επόμενα βήματα στους κάθετους άξονες θα υπάρξει αναμονή για τα τεχνικά δελτία από το υπουργείο υποδομών για να υπάρξει πλήρης εικόνα ώστε να δρομολογηθούν οργανωμένα τα επόμενα βήματα στους κάθετους οδικούς άξονες του νομού Χανίων.

Ικανοποίηση

Όπως επίσης έγινε γνωστό από το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας, απόλυτα ικανοποιημένος από το χρονοδιάγραμμα που παρουσίασε ο Περιφερειάρχης, εμφανίστηκε ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων Χανίων Μανόλης Γιαννούλης κατά τη διάρκεια της σύσκεψης.

Στη συνάντηση εκπροσωπήθηκαν ο Σύλλογος Ξενοδόχων νομού Χανίων, ο Σύλλογος Καταλυμάτων και Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων Νομού Χανίων, ο Σύλλογος Καταστηματαρχών «Ιάρδανος» Πλατανιά, τα ταξί και τα ΚΤΕΛ του Νομού Χανίων, το Σωματείο Ενοικιαζόμενων Αυτοκινήτων Νομού Χανίων, τοπικοί Δημοτικοί Σύμβουλοι και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Μιχελογιάννης.

 

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ