Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε δήλωση–μήνυμα του για την επέτειο της EθνικήςΑντίστασης ανέφερε:

«Οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης εναντίον των στρατευμάτων Κατοχής στη διάρκεια του Δευτέρου Παγκόσμιου Πολέμου έγραψαν με χρυσά γράμματα στις σελίδες της παγκόσμιας ιστορίας πράξεις ηρωισμού, γενναιότητας και ανεξάντλητου θάρρους στον αγώνα για την Ελευθερία.

Η Εθνική Αντίσταση αντικατοπτρίζει το αδούλωτο πνεύμα του ελληνικού λαού. Ως Περιφέρεια Κρήτης αποτίουμε την πρέπουσα τιμή στους ήρωες μας ζωντανεύοντας παράλληλα στις μνήμες μας τις αξίες τις οποίες υπηρέτησαν. Την ελευθερία, την ανεξαρτησία, την δημοκρατία, την αξιοπρέπεια, την ανθρωπιά. Αυτό είναι το ιστορικό μας χρέος, αυτό είναι το καθήκον μας απέναντι στις νέες και στους νέους του τόπου». 

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου για την Ημέρα Εθνικής Αντίστασης

«Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των Δυνάμεων του Άξονα (1941-1944), αποτελεί μια από τις πιο λαμπρές σελίδες στην ιστορική μας πορεία. Απαιτήθηκαν αμέτρητες θυσίες για την λύτρωση από το σκοτάδι του ολοκληρωτισμού και της βαρβαρότητας των χρόνων της Κατοχής. Με αυταπάρνηση και ηρωισμό χιλιάδες Έλληνες αγωνίστηκαν, δίδοντας και την ίδια την ζωή τους στο καθήκον προς την πατρίδα.

Στο ασταθές γεωπολιτικό περιβάλλον της σημερινής εποχής –ιδιαίτερα στην περιοχή μας– με τις πρακτικές περιφρόνησης του Διεθνούς Δικαίου και παραβίασης της εθνικής κυριαρχίας άλλων κρατών να επανεμφανίζονται –στο πεδίο της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, και με τις συνεχείς παραβατικές ενέργειες της Τουρκίας σε πολλά μέτωπα–  το μήνυμα για εθνική ενότητα και πίστη σε αρχές και ιδανικά, είναι πάντα επίκαιρο.

Έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε ζωντανή την Μνήμη της θυσίας και του αγώνα των προγόνων μας, ως διαρκή παρακαταθήκη αξιών στην πορεία του Ελληνισμού μέσα στον χρόνο. Τιμούμε τους Αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης (1941-1944). Τιμούμε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν για την Ελευθερία και την Ανεξαρτησία της χώρας μας».

 

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ