Στην πολυσήμαντη προσωπικότητα και το έργο του εθνάρχη, Ελευθερίου Βενιζέλου, του μεγάλου οραματιστή και αναμορφωτή της σύγχρονης Ελλάδας, αναφέρθηκαν εκπρόσωποι αρχών, της Περιφέρειας, του Α΄ Βαθμού της  Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κομμάτων και φορέων, κατά την τελετή του ετησίου μνημοσύνου που πραγματοποιήθηκε σήμερα, ιερουργούντος του  Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου,  στους τάφους των Βενιζέλων, στο Ακρωτήρι.  Κοινός τόπος των όσων αναφέρθηκαν στην ιστορική προσωπικότητα του Ελευθερίου Βενιζέλου, ο οποίος, όπως από κοινού ανέφεραν, έβγαλε την χώρα από την απομόνωση, μεγάλωσε την Ελλάδα και σφράγισε με την παρουσία του τον 20ό αιώνα,  καθώς συγκρότησε όλους τους σύγχρονους θεσμούς του ελληνικού κράτους. Η πολιτική παρακαταθήκη και τα διδάγματά του, όπως σημείωσαν,  είναι διαχρονικά και επίκαιρα.

     

«Είναι ημέρα τιμής και μνήμης στον εθνάρχη Ελευθέριο Βενιζέλο, 83 χρόνια από τον θάνατο του, τον διορατικό ηγέτη που σε εποχές κρίσιμες, η προσωπικότητα, η πολιτική ευφυΐα του, το κύρος του ηγέτη, το πάθος του για την εθνική υπόθεση, η αποφασιστικότητά στη λήψη κρίσιμων στρατηγικών αποφάσεων,  συνεχίζουν να αποτελούν φωτεινά παραδείγματα. Αιωνία του η μνήμη”, επισήμανε σε δηλώσεις του, ο  Περιφερειάρχης κ. Σταύρος Αρναουτάκης. 

 

Την τελετή και την εκδήλωση μνήμης   που ακολούθησε,  διοργάνωσαν, η Περιφερειακή́ Ενότητα Χανιών, ο Δήμος Χανίων και το Εθνικό́ Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος». Εκτός του Περιφερειάρχη, παρέστησαν, ο  Αντιπεριφερειάρχης  της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας και ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» κ. Νίκος Παπαδάκης, οι οποίοι και απηύθυναν χαιρετισμό.     

Κεντρική ομιλήτρια ήταν η Πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα κυρία Κέιτ Σμιθ, ενώ την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής κ. Γιώργος Φλωρέντης.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας, οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν το απόγευμα στο Ίδρυμα Ερευνών Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», ενώ επρόκειτο να γίνει και η απονομή βραβείων του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Δοκιμίου για τον Ελευθέριο Βενιζέλο.

 

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ