Ένα ακόμα σημαντικό έργο αποκατάστασης ζημιών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή της Π.Ε. Χανίων ύψους 2 εκ. ευρώ, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Το έργο αφορά την αντιμετώπιση καθιζήσεων και κατολισθήσεων στην περιοχή του δήμου Κισάμου και συγκεκριμένα επί της επαρχιακής οδού Καστέλι – Κάμπος– Κεφάλι, με τις κύριες παρεμβάσεις να αφορούν τις περιοχές Άνω Σφηνάρι και Κεραμωτή.

Στόχος και αυτού του έργου, είναι η αποκατάσταση της ασφαλούς κυκλοφορίας των οχημάτων, μέσα από εργασίες κατασκευής πασσαλότοιχου από οπλισμένο σκυρόδεμα και τοποθέτησης αγκυρωμένων πλεγμάτων αντιστήριξης, σε συνδυασμό με έργα για την ομαλή απορροή των ομβρίων. Επίσης σε όλο το τμήμα εφαρμογής των μέτρων αποκατάστασης γίνετε αποκατάσταση του οδοστρώματος της οδού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νίκος Καλογερής δήλωσε ότι, μετά από μια χρονοβόρα διαδικασία εκπόνησης και έγκρισης ερευνών και μελετών, προχωρούμε στην κατασκευή των αναγκαίων έργων για την πλήρη αποκατάσταση της κυκλοφορίας σε μια απομακρυσμένη και ιδιαίτερα αναπτυσσόμενη περιοχή, η οποία είχε πληγεί σε πολύ μεγάλο βαθμό από τις θεομηνίες.

 

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ