Αδελφοποίηση του Δήμου Χανίων με τον Δήμο Τάρπον Σπρινγκς των ΗΠΑ

Με έντονη την παρουσία Ελλήνων ομογενών πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών, η τελετή για τη δεύτερη φάση της αδελφοποίησης του Δήμου Χανίων με τον Δήμο Τάρπον Σπρινγκς.

   

Η τελετή, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Χανίων, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου του Τάρπον Σπρινγκς, ενώ κατά την έναρξή της νεαροί χορευτές, μέλη της Παγκρητικής Ομοσπονδίας Αμερικής, παρουσίασαν παραδοσιακούς κρητικούς χορούς.

   

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Αδελφοποιήσεων του Δήμου, Ελένη Ζερβουδάκη, και ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Δημοτικής Περιουσίας, Νίκος Χαζιράκης, από την πλευρά του Δήμου Χανίων, ενώ παρών ήταν και ο πρόεδρος της Παγκρητικής Ομοσπονδίας Αμερικής, Ιάκωβος Μπούτζουκας.

   

Ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, επισήμανε κατά την ομιλία του: «Παρά τη μεγάλη απόσταση, που χωρίζει τα Χανιά από το Τάρπον Σπρινγκς, ο δυναμικός δήμαρχος της πόλης, ο συνάδελφος και φίλος πλέον, Χρυσόστομος Αλαχούζος, η παρουσία του ελληνικού στοιχείου και η ενεργή συμμετοχή τους στα κοινά, εκμηδενίζουν κάθε απόσταση και γίνονται τα θεμέλια για να δημιουργηθεί μια σταθερή γέφυρα φιλίας και συνεργασίας. Ως ομογένεια της Αμερικής βρίσκεστε πάντα στην πρώτη γραμμή όσον αφορά στην προαγωγή των εθνικών μας θεμάτων, εκπροσωπώντας επάξια τον τόπο μας. Πάνω από όλα είστε εσείς, που μεταλαμπαδεύετε στις επόμενες γενιές, ισχυρές τις αρχές και τις αξίες, που ενώνουν όλους εμάς τους Έλληνες: την ιστορία, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, τη θρησκεία, τη γλώσσα μας και τον πολιτισμό μας».

Ο δήμαρχος του Τάρπον Σπρινγκς κατά τη διάρκεια της τελετής ανακήρυξε την ημέρα της υπογραφής τού πρωτοκόλλου αδελφοποίησης ως ημέρα αφιερωμένη στα Χανιά.

   

Ο κ. Αλαχούζος παρέδωσε στον κ. Σημανδηράκη το κλειδί της πόλης, ενώ με τη σειρά του ο δήμαρχος Χανίων προσέφερε ως δώρο στον δήμαρχο του Τάρπον Σπρινγκς χειροποίητο παραδοσιακό, κρητικό μαχαίρι.

Η πρώτη φάση της αδελφοποίησης των δύο Δήμων είχε πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο του 2021 στα Χανιά.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ του Α. Νομικού

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ