Χρηματοδότηση ύψους 400.000 ευρώ εγκρίθηκε για τον δήμο Αγ. Βασιλείου

Χρηματοδότηση ύψους 400.000 ευρώ για τον δήμο Αγίου Βασιλείου, εγκρίθηκε από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την αγορά γης στο πολεοδομικό συγκρότημα Πλακιά Ρεθύμνου, με προϋπολογισμό 210.000 ευρώ και 190.000 ευρώ για εγκατάσταση και αναβάθμιση φωτισμού στις τοπικές κοινότητες του δήμου.

Σχετικά με την αγορά γης, η δαπάνη προβλέπει την αγορά ακινήτου στην τοπική κοινότητα Σελλιών, οικισμό Πλακιά, ύψους 145.000 ευρώ, όπου θα κατασκευαστεί πάρκινγκ σαν υποστηρικτικό έργο του Περιφερειακού και επίσης αγορά ακινήτου ύψους 65.000 ευρώ στην τοπική κοινότητα Μύρθιου, οικισμό Πλακιά, όπου θα κατασκευαστεί Πράσινο Σημείο αστικού τύπου σαν χώρος ευαισθητοποίησης και βιωματικής εκπαίδευσης σε θέματα ανακύκλωσης για τους κατοίκους όλων των ηλικιών. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αγίου Βασιλείου, Γιάννη Ταταράκη, πρόκειται για μια χρηματοδότηση που είχε ανάγκη ο δήμος, ώστε να συνεχιστεί η υλοποίηση του σχεδιασμού της δημοτικής αρχής. «Η αγορά του ακινήτου στην τοπική κοινότητα Σελλίων, εξυπηρετεί ένα έργο πνοής, τον Περιφερειακό Πλακιά, αφού μετά την ολοκλήρωσή του, θα μπορούν τα οχήματα να παρκάρουν δίπλα στον Περιφερειακό χωρίς να εισέλθουν στον οικισμό. Το ακίνητο που θα αγοράσουμε στην τ.κ. Μύρθιου, εκτός από χώρος στάθμευσης, θα αξιοποιηθεί στο πρόγραμμα δημιουργίας Πράσινων Σημείων αστικού τύπου όπου θα υποβάλουμε», είπε ο κ. Ταταράκης. Επίσης, μέρος της χρηματοδότησης αφορά την εγκατάσταση φωτισμού σε σημεία που κρίνεται απαραίτητο για λόγους ασφάλειας και εξυπηρέτησης των κατοίκων των οικισμών.

Ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, ευχαρίστησε τον υφυπουργό Μεταφορών και βουλευτή Ρεθύμνου Γιάννη Κεφαλογιάννη, για την ουσιαστική συμβολή του, όπως ανέφερε, σχετικά με την έγκριση της χρηματοδότησης «… και την έμπρακτη βοήθεια και στήριξη που προσφέρει στον δήμο μας σε κάθε αίτημα».

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ του Μ. Λαμπαθάκη

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ