Ο αμερικανικός κολοσσός YouTube έκλεισε τα κανάλια των φιλορώσων αυτονομιστών στην εμπόλεμη ανατολική Ουκρανία, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι τελευταίοι, εν μέσω εντάσεων ανάμεσα στη Ρωσία και τη Δύση για τη σύγκρουση αυτή.

Το κέντρο πληροφόρησης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, ο επίσημος πληροφοριακός ιστότοπος της αυτοανακηρυχθείσας περιφέρειας, ανέφερε στον ιστότοπό του πως το κανάλι του έκλεισε "χωρίς εξήγηση".

Πράγματι, το κανάλι δεν είναι προσβάσιμο και στη θέση του εμφανίζεται ένα μήνυμα που λέει πως "ο λογαριασμός αυτός έκλεισε λόγω μη τήρησης του κανονισμού της κοινότητας YouTube".

Πολλά άλλα κανάλια των αυτονομιστών έφεραν το ίδιο μήνυμα, όπως εκείνα του υπουργείου Πληροφοριών και της "λαϊκής πολιτοφυλακής" της άλλης αυτόνομης περιφέρειας, της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ.

Η Ρωσία φέρεται, παρά το ότι το αρνείται, ότι υποκίνησε τον πόλεμο που ξέσπασε στην ανατολική Ουκρανία το 2014, μετά την προσάρτηση από τη Ρωσία της χερσονήσου της Κριμαίας σε αντίποινα για μια φιλοδυτική εξέγερση στη γειτονική της χώρα.

Κατηγορείται τώρα στη Δύση ότι ετοιμάζει εισβολή στην Ουκρανία, κάτι που διαψεύδει η Μόσχα, λέγοντας αντίθετα ότι τελεί υπό την απειλή του ΝΑΤΟ το οποίο μέσα σε 30 χρόνια διευρύνθηκε μέχρι τα σύνορά της. Το Κρεμλίνο θεωρεί πως η αποκλιμάκωση γύρω από την Ουκρανία εξαρτάται από την αποχώρηση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας από την ανατολική Ευρώπη, αξίωση που το ΝΑΤΟ απέρριψε.

Η Ρωσία κατηγορεί επίσης συχνά τα μεγάλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις πλατφόρμες όπως το Facebook, η Google ή το YouTube ότι παραβιάζουν τους ρωσικούς νόμους διατηρώντας περιεχόμενα που χαρακτηρίζει παράνομα, με αποτέλεσμα να τους επιβάλει οικονομικές κυρώσεις.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP/ΒΧ

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ