Ο αρχηγός του κόμματος των anti-brexit Φιλελεύθερων Δημοκρατών, ανακοίνωσε την Παρασκευή δύο ανώτατους νομοθέτες της αντιπολίτευσης, που δήλωσαν ότι επιθυμούν να οδηγήσουν μια κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης για να αποτρέψουν ένα διαζύγιο χωρίς συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεδομένου ότι, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θέλει να βγάλει τη Βρετανία από την ΕΕ έως στις 31 Οκτωβρίου, με ή χωρίς συμφωνία, η αντιπολίτευση σχεδιάζει πώς να τον σταματήσει αφού, ένα άτακτο Brexit θα είναι καταστροφικό για την οικονομία.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Τζέρεμι Κορμπίν, θέλει να μη δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης, στην κυβέρνηση και ως επικεφαλής μιας υπηρεσιακής κυβέρνησης, να οδηγήσει τη Βρετανία σε εκλογές, ενώ οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες προτιμούν να βρουν εναλλακτικά πολιτικά πρόσωπα για μια κυβέρνηση ενότητας.

Ο αρχηγός των Φιλελεύθερων Δημοκρατικών, Τζο Σουίνσον, δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC την Παρασκευή ότι, η πρώην ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Χάριετ Χάρμαν και ο βετεράνος του κυβερνώντος Συντηρητικού κόμματος Κεν Κλάρκ, δήλωσαν και οι δύο ότι θα ήταν διατεθειμένοι να αναλάβουν αυτόν τον ρόλο.

«Έχουν σαν προτεραιότητα το δημόσιο καθήκον τους και δεν θέλουν να δούν ένα άτακτο brexit.» δήλωσε ο Σουίνσον

Πηγή: REUTERS

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
X
Απάντηση σε:
* Τα πεδία με αστερίσκο είναι υποχρεωτικά