Κυκλοφοριακή συμφόρηση αναμένεται σήμερα στις Βρυξέλλες. Παρά την απαγόρευσή του από τις βελγικές αρχές, κάποια οχήματα από το αυτοαποκαλούμενο «Κομβόι της Ελευθερίας», που αντιτίθεται στα υγειονομικά μέτρα, έχουν ήδη φτάσει στις Βρυξέλλες ή κατευθύνονται προς τα εκεί.

Οι βελγικές αρχές υπενθύμισαν στους συμμετέχοντες, που οργανώνονται από τα κοινωνικά δίκτυα, ότι απαγορεύεται η πρόσβαση της διαδήλωσης στη βελγική πρωτεύουσα. Μερικοί διαδηλωτές που πήραν μέρος στο «κομβόι ελευθερίας» της Γαλλίας, έφυγαν χθες, Κυριακή, από το Παρίσι με κατεύθυνση τις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με τα βελγικά ΜΜΕ, χθες το βράδυ εκατοντάδες διαδηλωτές ήταν συγκεντρωμένοι στη Λίλλη της Γαλλίας, στα σύνορα με το Βέλγιο, ενώ αστυνομικές δυνάμεις αναπτύσσονταν στις Βρυξέλλες και στα γαλλοβελγικά σύνορα.

Σήμερα το πρωί, η αστυνομία ανέφερε «μικρές ομάδες» διαδηλωτών στους αυτοκινητόδρομους προς τις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με το βελγικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο «RTBF», από 50 έως 100 οχήματα είχαν ήδη περάσει τα σύνορα από τις 22:00 χθες το βράδυ, ενώ σήμερα αναμένονται εκατοντάδες οχήματα να διασκορπιστούν στην πρωτεύουσα.

Επιπλέον, η αστυνομία, η οποία συμβουλεύει από χθες, Κυριακή, τους πολίτες να μη χρησιμοποιήσουν τα οχήματά τους με κατεύθυνση τις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι ένα βασικό τμήμα του αυτοκινητόδρομου που οδηγεί στις Βρυξέλλες έχει κλείσει, ενώ γίνονται έλεγχοι στον εξωτερικό δακτύλιο των Βρυξελλών.

 

Φώτο: OLIVIER HOSLET

ΑΠΕ-ΜΠΕ - της Μαρίας Αρώνη

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ