Τα Σκόπια και τα Τίρανα καταδικάζουν την αναγνώριση από τη Μόσχα των αποσχισθεισών περιοχών

Η Βόρεια Μακεδονία και η Αλβανία καταδίκασαν την αναγνώριση από τη Ρωσία των «Λαϊκών Δημοκρατιών» του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ.

«Καταδικάζω την απόφαση της Ρωσίας να αναγνωρίσει το Ντόνετσκ και το Λουχάνσκ ως αυτοαποκαλούμενες "Λαϊκές Δημοκρατίες". Τέτοιες πράξεις αποτελούν άμεση επίθεση στην εδαφική κυριαρχία και ακεραιότητα της Ουκρανίας και παραβίαση των συμφωνιών του Μινσκ και των αποφάσεων του Συμβουλίου του ΟΗΕ του 2015», έγραψε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι στο Twitter.

«Μαζί με τους συμμάχους μας του ΝΑΤΟ, καλούμε για επίλυση της σύγκρουσης μέσω της διπλωματίας» πρόσθεσε.

Εξάλλου, αργά χθες, Δευτέρα, το βράδυ η Αλβανία καταδίκασε την απόφαση της Ρωσίας για την αναγνώριση των αποσχισθεισών περιοχών στο Ντονμπάς.

Ο Πρόεδρος της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα ανέφερε ότι «η μονομερής αυτή ενέργεια αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, των συμφωνιών του Μινσκ και υπονομεύει την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Ουκρανίας».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, η Όλτα Τζάτσκα, ενώ ανάλογες ήταν και οι αντιδράσεις της ηγεσίας του Κοσόβου.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ του N. Φραγκόπουλου

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ