Στις 23-28/7 θα πραγματοποιηθεί η 8η εμπορική έκθεση Κίνας-Νότιας Ασίας

Η 8η διοργάνωση της εμπορικής έκθεσης Κίνας-Νότιας Ασίας (8th China-South Asia Expo) θα πραγματοποιηθεί στις 23-28 Ιουλίου στην πόλη Κούνμινγκ, την πρωτεύουσα της επαρχίας Γιουνάν που βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της Κίνας, όπως ανακοίνωσε ο Λι Φέι, υφυπουργός Εμπορίου σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο.

Η φετινή εκθεσιακή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί υπό την εποπτεία του υπουργείου Εμπορίου της Κίνας και της τοπικής κυβέρνησης της Γιουνάν, ενώ εκτιμάται ότι θα είναι ένα σημαντικό γεγονός για τις οικονομικές και εμπορικές ανταλλαγές μεταξύ της Κίνας και των χωρών της Ασίας για το 2024.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Κούνμινγκ το 2013, τη χρονιά κατά την οποία το Πεκίνο άρχισε να προωθεί την παγκόσμια οικονομική και εμπορική πρωτοβουλία Μία Ζώνη Ένας Δρόμος.

Σύμφωνα με τον Λι, κατά τα τελευταία 11 χρόνια, η Κίνα και οι χώρες της Νότιας Ασίας εμβάθυναν πρακτικά τη συνεργασία τους σε πολλούς τομείς, ενώ διατήρησαν μία ουσιαστική δυναμική ανάπτυξης στις οικονομικές και εμπορικές ανταλλαγές τους προς το αμοιβαίο όφελος των λαών τους.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Xinhua/Ν.Χ.

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ