Έτοιμος να συνεργαστεί με τις σουηδικές αρχές, σχετικά με την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης, δηλώνει ο Τζούλιαν Ασάνζ, όπως διευκρίνισε η δικηγόρος του, Τζένιφερ Ρόμπινσον.

«Όλοι αυτοί λένε ότι κρύβεται από τη δικαιοσύνη της Σουηδίας. Αν ήταν έτσι, γιατί δεν βγήκε έξω από την πρεσβεία πριν από δύο χρόνια, όταν η υπόθεση κατέπεσε; Αν οι σουηδικές αρχές επιλέξουν να ανοίξουν ξανά την υπόθεση, είναι μία ξεχωριστή ερώτηση και θα την αντιμετωπίσουμε, αλλά είμαστε απόλυτα θετικοί να απαντήσουμε σ' αυτές τις ερωτήσεις, όταν προκύψουν» δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο «Sky News».

Υπενθυμίζεται ότι ο ιδρυτής της WikiLeaks συνελήφθη την Πέμπτη από τις βρετανικές αρχές στο κτήριο της πρεσβείας του Εκουαδόρ στο Λονδίνο.

Ο Ασάνζ είχε ζητήσει και είχε λάβει πολιτικό άσυλο από την κυβέρνηση του Εκουαδόρ το 2012, υπό τον φόβο της σύλληψης και της έκδοσης στις ΗΠΑ, όπου αντιμετωπίζει κατηγορίες για ηλεκτρονική κατασκοπεία, στο πλαίσιο των αποκαλύψεων των WikiLeaks για τις βιαιότητες των ΗΠΑ σε Ιράκ και Αφγανιστάν.

Ο ίδιος τελεί υπό κράτηση στο αστυνομικό τμήμα του Λονδίνου και προς το παρόν παραμένει αδιευκρίνιστο αν το Ηνωμένο Βασίλειο θα προχωρήσει στην έκδοσή του στις ΗΠΑ.

naftemporiki.gr

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ