Η Ρωσία δεν αρνείται την βοήθεια από ξένες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ, στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης των υπουργών Εξωτερικών της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών (ΚΑΚ).

«Λαμβάνουμε βοήθεια από ξένες χώρες, και είμαστε έτοιμοι να λάβουμε και από χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από τις ΗΠΑ ήδη λαμβάνουμε υποστήριξη και βοήθεια» επισήμανε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Οι υπουργοί Ενέργειας Ρωσίας και ΗΠΑ συζητήσαν για τα μέτρα σταθεροποίησης της παγκόσμιας αγοράς πετρελαίου

Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ και ο Αμερικανός ομόλογος του Νταν Μπρουγιέ, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν σήμερα, συζήτησαν για την κατάσταση στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου, καθώς και για τα μέτρα που λαμβάνονται για την σταθεροποίηση της, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Ενέργειας.

«Κατά την διάρκεια της συνομιλίας συζητήθηκε η τρέχουσα κατάσταση και οι προοπτικές της παγκόσμιας αγοράς πετρελαίου, καθώς και τα συλλογικά μέτρα που λαμβάνονται για την σταθεροποίηση της» αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην οποία προστίθεται ότι «οι δυο υπουργοί συμφώνησαν να συνεχίσουν τον μεταξύ τους διάλογο».

Στις 12 Απριλίου οι χώρες του ΟΠΕΚ+ κατέληξαν σε νέα συμφωνία για την μείωση της παραγωγής πετρελαίου. Η συμφωνία προβλέπει συνολική μείωση της ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου στο διάστημα Μαϊου- Ιουνίου κατά 9,7 εκ. βαρέλια, στο διάστημα Ιουλίου- Δεκεμβρίου κατά 7,7 εκ. βαρέλια, στο διάστημα Ιανουαρίου 2021- Απριλίου 2022 κατά 5,8 εκ, βαρέλια.

Η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία, οι μεγαλύτεροι συντελεστές της συμφωνίας, θα μειώσουν την παραγωγή πετρελαίου κατά 2,5 εκ. βαρέλια ημερησίως η κάθε μια από το επίπεδο των 11 εκ. βαρελιών ημερησίως. Οι υπόλοιπες χώρες θα μειώσουν την παραγωγή τους με αφετηρία το επίπεδο παραγωγής του Οκτωβρίου.

Επίσης, οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται να μειώσουν την παραγωγή πετρελαίου κατά 2-3 εκ. βαρέλια ημερησίως, δήλωσε στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-TASSΜ.ΜΕΝ

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
X
Απάντηση σε:
* Τα πεδία με αστερίσκο είναι υποχρεωτικά