Στην πλήρη απόσυρση του διπλωματικού προσωπικού από τη Βενεζουέλα προχώρησαν την Πέμπτη οι ΗΠΑ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Οι ΗΠΑ απέσυραν το εναπομείναν διπλωματικό προσωπικό της αμερικανικής πρεσβείας στο Καράκας, διαμηνύοντας την υποστήριξή τους στον ηγέτη της αντιπολίτευσης και αυτοανακηρυχθέντα πρόεδρο της Βενεζουέλας, Χουάν Γκουαϊδό.

«Σήμερα, όλοι οι διπλωμάτες των ΗΠΑ που παραμένουν στη Βενεζουέλα αναχώρησαν από τη χώρα, ξέρω ότι είναι μια δύσκολη στιγμή γι' αυτούς», ανέφερε σε δήλωσή του ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να υποστηρίζουν τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος θέλει να ανατρέψει τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο και να διεξάγει εκλογές», σημείωσε ο Πομπέο.

   

«Οι Αμερικανοί διπλωμάτες θα συνεχίσουν αυτήν την αποστολή από άλλα μέρη, καθώς επίσης θα συνεχίσουν να εργάζονται για την διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας προς το λαό της Βενεζουέλας και θα υποστηρίξουν τους δημοκρατικούς ηγέτες που αντιστέκονται στη τυραννία», συμπλήρωσε.

https://www.cnn.gr/

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ