Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν μετά τις συνομιλίες που είχε χθες στο Κρεμλίνο με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, διανυκτέρευσε στην Μόσχα, επιλέγοντας ο ίδιος να μείνει στο ξενοδοχείο και όχι στο Κρεμλίνο, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι την παρούσα περίοδο στην σουίτα των ξένων ηγετών στο Κρεμλίνο πραγματοποιούνται επισκευαστικές εργασίες, προσέθεσε ωστόσο, ότι «η πλειοψηφία των επισκεπτών παρόλα αυτά επιλέγει να μείνει σε ξενοδοχεία, επειδή στο Κρεμλίνο δεν μπορεί να μείνει μια πολυάριθμη αντιπροσωπεία για ευνόητους λόγους».

Ο Πεσκόφ υπενθύμισε ότι το ζεστό γεύμα των δύο προέδρων περιελάμβανε ρωσική κουζίνα και ρωσικά κρασιά. Όπως είχε αναφερθεί την προηγούμενη ημέρα, το γεύμα που παρέθεσε ο Πούτιν στον Μακρόν, περιελάμβανε οξύρρυγχο, τάρανδο, αχλαδόπιτα και άλλα πιάτα. Ανάμεσα στα κρασιά του μενού ήταν το Chardonnay, Usadba Divnomorskoye, που παρήχθη στη Ρωσία το 2015, και ένα κρασί Rebo του ίδιου παραγωγού, επίσης του 2015.

Μετά το τέλος των συνομιλιών ο Εμμανουέλ Μακρόν πραγματοποίησε έναν νυχτερινό περίπατο στην Κόκκινη Πλατεία και όπως δήλωσε ο Πεσκόφ η ασφάλεια του γάλλου προέδρου ήταν διασφαλισμένη στο προσήκον επίπεδο.

 

Φώτο: KREMLIN POOL 

ΑΠΕ-ΜΠΕ-TASS/Μ.ΜΕΝ

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ