Τον στρατό έβγαλε η κυβέρνηση της Γαλλίας στους δρόμους των Παρισίων για να μπορέσει να αντιμετωπίσει το 19ο διαδοχικό σαββατοκύριακο διαδηλώσεων των «κίτρινων γιλέκων».

Οι Αρχές έχουν απαγορεύσει στους διαδηλωτές να συγκεντρωθούν στα Σανζ Ελιζέ αφού καταστήματα και επιχειρήσεις λεηλατήθηκαν και υπέστησαν καταστροφές εκεί το περασμένο σαββατοκύριακο, ενώ η κυβέρνηση έχει καλέσει τις στρατιωτικές μονάδες, που διεξάγουν την αντιτρομοκρατική επιχείρηση «Operation Sentinelle», για να συνδράμουν την αστυνομία.

Διαδηλωτές έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται σε άλλα σημεία του Παρισιού και σε άλλες μεγάλες γαλλικές πόλεις για να συνεχίσουν σήμερα τις διαδηλώσεις που άρχισαν τον Νοέμβριο σε διαμαρτυρία για αυξήσεις στη φορολογία των καυσίμων.

Η κινητοποίηση έχει εξελιχθεί σε ευρύτερη αμφισβήτηση της κυβέρνησης Μακρόν, παρά το γεγονός ότι οι φόροι στα καύσιμα καταργήθηκαν.

Η αστυνομία ενημέρωσε πως στους 2,322 ελέγχους που έχει πραγματοποιήσει,  έχει συλλάβει 31 άτομα, ενώ σε ακόμη 15 διαδηλωτές επιβλήθηκε πρόστιμο γιατί εντοπίστηκαν σε απαγορευμένη περιοχή.

Ο νέο αστυνομικός διευθυντής του Παρισιού, Ντιντιέ Λαγεμέντ, τόνισε πως έχουν δημιουργηθεί ειδικές μονάδες για την αμεσότερη επέμβαση όπου χρειαστεί.

Είναι σχεδόν 6.000 οι αστυνομικοί που έχουν ακροβολιστεί κατά μήκος της γαλλικής πρωτεύουσας,ενώ από αέρος κάνουν «περιπολίες» drones.  

Την Παρασκευή, ο Εμανουέλ Μακρόν, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του απηύθυνε η αντιπολίτευση σχετικά με την εμπλοκή του στρατού.

«Όσοι προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο ή φοβούνται για τον εαυτό τους, κάνουν λάθος», είπε ο Μακρόν από τις Βρυξέλλες.

cnn.gr

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ