Ο Βρετανός πρωθυπουργός και ο γγ του ΝΑΤΟ θα επισκεφθούν τη Βαρσοβία

Η επίσκεψη στη Βαρσοβία αύριο, Τρίτη, του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ και του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ είναι μέρος του σχεδίου της Πολωνίας να αποκαταστήσει τη θέση της στην ασφάλεια της Ευρώπης, δήλωσε σήμερα ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ.

"Η αυριανή επίσκεψη του Βρετανού πρωθυπουργού και του γραμματέα του ΝΑΤΟ... είναι μια συνέχιση της αποστολής μου να αποκαταστήσω και διευρύνω τη θέση της Πολωνίας στην πολιτική ασφάλειας", δήλωσε ο Τουσκ στους δημοσιογράφους.

"Η ασφάλεια της Πολωνίας είναι στο επίκεντρο της προσοχής μου. Είμαστε στον σωστό δρόμο. Δεν είχα ποτέ προηγουμένως αυτή τη θετική εντύπωση πως στην Ευρώπη ακούνε τη φωνή της Πολωνίας".

Η φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση του Τουσκ, στην εξουσία από τον Δεκέμβριο, έχει δεσμευθεί να βελτιώσει τη θέση της Πολωνίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις σχέσεις με τις δυτικές κυβερνήσεις έπειτα από οκτώ χρόνια διακυβέρνησής της από εθνικιστές.

Απαντώντας σε ερώτηση για την πιθανότητα η Πολωνία να συμμετάσχει σε μια πρωτοβουλία για την προμήθεια πυραύλων Πάτριοτ στην Ουκρανία, ο Τουσκ είπε πως αυτό δεν είναι δυνατό, όμως "υπάρχουν άλλα είδη όπλων που βοηθούν να προστατευθεί ο εναέριος χώρος και η Πολωνία θα είναι ενεργή εκεί".

 

Φώτο: O Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters/ΒΧ

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ